Вкусът на Италия специална селекция от бели вина

Най-лесният начин да се насладите на Италия с нейните различни бели сортове. Колко много наслада, която е побрана в един кашон с Пино Гриджо, Рибола Джала, Грило, Гарганега, Кортезе, Кариканте и Катарато.

155,00 лв. Цена 182,35 лв.

Налично

Какво включва:

Pinot Grigio “Grivò” Friuli Colli Orientali DOC - 750ml
Pinot Grigio “Grivò” Friuli Colli Orientali DOC - 750ml

Фриули е един от най-добрите райони за производство на бели вина в света. Тук се произвежда Пино Гриджо с отлично качество. “Гриво” идва от първите срички на “Гриджо Волпе”. Емблематично вино за избата с репутация в района и извън него. Пример за комплексно, вълнуващо и запомнящо се Пино Гриджо.

Вижте още от нашите предложения за бяло вино.

Prelius Vermentino - 750ml
Prelius Vermentino - 750ml

Етикетът на „Прелиус“ представлява водата на древното крайбрежно езеро на Прелий, което сега е известно като Марема Тоскана. Езерото бавно изчезва заради добива на сол и дренажирането през вековете. Днес мястото представлява изключителен тероар с уникални качества, който дава единствени по рода си вина. Лозята на „Прелиус“ са разположени на хълм по протежение на бреговете на древното езеро, на 9 километра от морето, с лице към величествения Тоскански архипелаг.

Микроклиматът на Марема е особено благоприятен за производството на Верментино, заради изключителното изложение на лозята, невероятния тероар и близостта до морето. Всичко това придава на виното подчертани минерални нотки, свежест и ароматни качества.

100% био вино, което се прави от изцяло биологично отглеждано грозде, без използването на синтетични химикали във всеки последващ етап на преработка или съхраняване.

Otto Soave classico DOC - 750ml
Otto Soave classico DOC - 750ml

Исторически Грациано Пра е един от пионерите в Соаве. Първото му вино се казва „Отто“ и е бленд от повече стари лозя от Гарганега на възраст между 30 и 60 години. Въпреки, че е първо от сериозната селекция Соаве, които създава Грациано, „Отто“ е едно от най-вълнуващите вина от района, които човек може да опита. Доказателството е, че през 2018 година водещото списание за вино „Уайн Спектейтър“ го постави измежду 100-те най-добри италиански вина.

Etichetta Bianca Cortese Gavi DOCG - 750ml
Etichetta Bianca Cortese Gavi DOCG - 750ml

Най-традиционното вино на Ла Сколка, направено от млади лозя от сърцето на Роверето ди Гави, което е истинско Гран крю на района. Вино „икона“ за италианското винопроизводство.

Bianco “Le Sabbie dell’Etna” DOC - 750ml
Bianco “Le Sabbie dell’Etna” DOC - 750ml

Имението Каванера дел Етна се намира на североизточния склон на вулкана Етна. Това е област, характеризираща се с млада, предимно пясъчна глинеста почва, която има висок капацитет за отводняване и минерално съдържание, включително фосфор, магнезий и калий. Тероарът е напълно различен от останалата част на Сицилия, със студена зима и по-малко интензивна слънчева светлина. Гроздето тук има по-бавно узряване и поема по линеен начин експресивните си аромати. Свежестта и ароматът отличават това вино заедно с постоянния му директен вкус.

Zin - 750ml
Zin - 750ml

Фиано е от най-старите класически сортове на Южна Италия. Има документи, които показват, че древните римляни със сигурност са отглеждали гроздето. Вероятно древните гърци също са го отглеждали и може би те са го занесли за първи път в Италия. Известнaта винена историчка и критичка Джансис Робинсън идентифицира сорта грозде като този, от който се е правело виното „Apianum", което римляните толкова много са обичали. В превод „Дзин“ на местния диалект означава – „морски таралеж“. Освен, че това е един от най-интересните видове на морското царство, който е изключително чувствителен към солеността на водата, за продължителността на живот на морския таралеж се носят легенди. Някои учени смятат, че на теория Морските Таралежи са безсмъртни. Изучаването на организма на възрастни индивиди е показало, че липсват всякакви признаци на стареене или промени дори при животни на възраст над 100 години. Морският таралеж има мистериозна защита от радиация, чийто механизъм остава неразгадан.

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.