Червени вина за всеки повод и празник

Кашон с червени вина за всеки от вашите празници, вечери и събирания. Селекция от различни сортове и райони, които ще задоволят и най-взискателните гости, ще се съчетаят прекрасно с разнообразие от ястия.

103,00 лв. Цена 121,18 лв.

Налично

Какво включва:

Le Coq Rouge - 750ml
Le Coq Rouge - 750ml
Това сочно и леко вино е съчетание на френското ноу-хау с най-модерни технологии. Селекция от грозде от района на Еро, между Пазена и Безие. Идеално с парчето на Ролинг-Стоунс: “I am the little red rooster too lazy to crow for days!” (“Аз съм малко червено петле, прекалено мързеливо, за да пропее за ден!”).
Citto - 750ml
Citto - 750ml

“Чито“ означава „младо момче“ и по аналогия с Мутон Каде на Ротшилд или с Пети Шевал на Шевал Блан, е малкото, младото братче на големите вина на Волпая. Произвежда се от най-добрите IGT парцели от Санджовезе в Кианти Класико и Каберне Совиньон от Марема. Годишно се произвеждат общо 60 000 бутилки.

“Alceo” Primitivo Salento IGT - 750ml
“Alceo” Primitivo Salento IGT - 750ml

Примитиво е грозде, от което се произвеждат мастилено гъсти, с мощни, но гладки танини вина. Въпреки че има спорни и продължителни дебати за географския произход на сорта, днес няма съмнение, че домът на Примитиво е в Южна Италия и най-вече Пулия.
Примитиво „Алчео“ със своя свеж и лек стил е едно от най -универсалните вина за всяка трапеза – от пица до паста, печени тестени изделия и дори някои по -леки предястия, сочните плодове на това вино се съчетават чудесно с голямо разнообразие храни – италиански или международни.

Разгледайте още от нашите предложения за червено вино.

Coteaux Bourguignons Pinot Noir - 750ml
Coteaux Bourguignons Pinot Noir - 750ml

Наименование за контролиран произход “Кото Бургиньон” е създадено неотдавна (2011 г.) като замества по-старото наименование “Гран Ординер”. Кото Бургиньон Руж позволява използването на Пино Ноар, Гаме (но само сока, без ципите) и Сезар. Наименованието позволява на червените сортове да изразят напълно плодовия си потенциал и свежест.

Château d’Orsan Côtes du Rhône Monopole - 750ml
Château d’Orsan Côtes du Rhône Monopole - 750ml

От поколения семейната изба Албер Бишо е един от най-ярките представители на Бургундия. Малцина обаче знаят, че избата притежава лозя и в Шатоньов-дю-Пап и Кот дьо Рон. Исторически, връзките между Бургундия и Рона са много силни. Шато д‘Орсан е имение, което съществува още от 14 век. Но още преди построяването на замък с ров, около имението са отглеждани лозя. По времето на Авиньонските папи, районът бележи разцвет. Днес Шато д‘Орсан е един от най-ярките представители на Кот дьо Рон и пример за сложно и елегантно вино, което може да се консумира младо, както и да бъде оставено за няколко години в избата.

Branciforti Terre Siciliane Rosso IGT - 750ml
Branciforti Terre Siciliane Rosso IGT - 750ml

Изцяло ръчен гроздобер от 20 годишни лозя. Грозде от слънчевите склонове на Трапани (западната част на Сициилия). Велурено, меко и галещо, разкриващо топлия средиземноморски тероар, съчетание на мощ, сърдечна текстура и изключителна жизненост.

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.