Вкусът на Италия премиум селекция от червени вина

„Не се бойте от съвършенството, защото никога няма да го постигнете“ казва Буковски. Ние пък казваме, че дори да не можем да го постигнем, можем да го опитаме. На вашето внимание предлагме част от Италианското съвършенство при червените вина.

315,00 лв. Цена 370,59 лв.

Налично

Какво включва:

Rosso di Montalcino DOC - 750ml
Rosso di Montalcino DOC - 750ml

Росо ди Монталчино на Сиро Паченти е вино, което е създадено с много внимание, отдаденост и грижа. Изцяло ръчен гроздобер от лозя на възраст между 15 и 25 години. Средното годишно производство е около 30 000 бутилки.

Това вино е класирано сред първите 10 вина от този регион по отношение на броя на спечелените награди. Реколта 2010 е наградена със златна звезда от Vinibuoni d’Italia.

Rivarossa Venezia Giulia IGT - 750ml
Rivarossa Venezia Giulia IGT - 750ml

Исторически бленд от едноименния масив „Ривароса“, съставен от Мерло и Каберне Совиньон. Характеристиките на почвата, където има наличие на доста глина са идеални и за двата сорта. Не случайно името на масива загатва за това „рива роса“ – „червен бряг“. Гроздето се бере ръчно, после двата сорта се винифицират отделно. Първата реколта Ривароса е бутилирана през 1968 година. От тогава това е един от най-обичаните в Италия и по света „Бордо бленд“ от Фриули.

Morandina Valpolicella Ripasso DOC - 750ml
Morandina Valpolicella Ripasso DOC - 750ml

Рипасо е вино като никое друго. На първо място цялото грозде, от което се прави е отгледано спазвайки изцяло органични практики. На второ място, и тук е магията, това е вино, което ферментира два пъти. Вече готовата Валполичела се смесва с ципите от пресовано и използвано за Амароне сушено грозде. Мацерацията или престоя на ципите с виното е за 5 дни. Следват 12 месеца отлежаване във френски дъбови бъчви от Алие.

Volpaia Chianti Classico Riserva DOCG - 750ml
Volpaia Chianti Classico Riserva DOCG - 750ml

На Волпая Кианти Класико Ризерва e изобразен герба на Семейство Волпая. Фамилията носи името на селото и дава личности белязали завинаги историята на района. Най-известият, от които Лоренцо дела Волпая (1446-1572).Освен, че е близък приятел на Микеланджело и Леонардо да Винчи, той е архитект, златар, математик и часовникар, основавател на флорентинската династия от часовникари и хора на науката. Многолика и вълнуваща е историята на фамилията, многолико и вълнуващо е и виното Кианти Класико Ризерва. Вино с благороден произход, само най-доброто Санджовезе от няколко лозя – Казавекия, Казето, Кастелино, Кампо а Прато, Санта Катерина, Санта Марина Новела и Винявекия. Всички тези масиви са съставени предимно от леки песъчливи почви. Освен Кастелино и Санта Мария Новела, където почвите са предмино от глина.

Harmonium DOC - 750ml
Harmonium DOC - 750ml

“Хармониум” е една от ярките звезди на сицилианското винопроизводство. Това е „крюто на крютата“ на Неро д‘Авола. Създадено от три различни клона на този автентичен сорт, засадени в три различни парцела с подбрани почви и климат. Гроздето от трите „сингъл винярд“ лозя се берат по различно време и се винифицират по различно време, отделно едно от  друго, преди финалният бленд, от който се ражда това „иконично“ вино. Редовен абонат на най-високите отличия от най-авторитетните критици.

“Elegia” Primitivo di Manduria DOC Riserva - 750ml
“Elegia” Primitivo di Manduria DOC Riserva - 750ml

Качеството на вината от Примитиво ди Мандурия е признато в Италия от векове. Някога те са били използвани главно за смесване от по-комерсиалните изби в Северна Италия. Идеята е била да придадат дълбочина и сила на вината си.

Разгледайте още от нашите предложения за червено вино.

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.