Исторически бленд от едноименния масив „Ривароса“, съставен от Мерло и Каберне Совиньон. Характеристиките на почвата, където има наличие на доста глина са идеални и за двата сорта. Не случайно името на масива загатва за това „рива роса“ – „червен бряг“. Гроздето се бере ръчно, после двата сорта се винифицират отделно. Първата реколта Ривароса е бутилирана през 1968 година. От тогава това е един от най-обичаните в Италия и по света „Бордо бленд“ от Фриули.
Аромат: Много примамлив и приятен аромат с нотки на черна череша и малки червени плодове, допълнени от подправки и нотки на тютюн, сладник и черен пипер.
Вкус: Кадифено и балансирано със зрели и елегантни танини. Виното очарова с приятна свежест и киселинност, което прави финала жив и пикантен.
Отлежаване: Ферментация в големи дъбови бъчви за 15 дни при контролирана температура от 25°C. След това отлежава 15 месеца в 225 и 500 литрови дъбови бъчви както и 12 месеца в бутилка.
Температура на сервиране: 16°-18°
Съчетание с храна:Идеално с гриловано бяло месо и дивеч, както и с отлежали сирена. Елегантността и хубавата киселинност на виното го правят чудесно за ястия с октопод.
Потенциал на съхранение: Над 15 години
Скиопето, Schiopetto
Венеция Джулия, Venezia Giulia
Червено, Red
Въпроси
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.