Rivarossa Venezia Giulia IGT - 750ml

Исторически бленд от едноименния масив „Ривароса“, съставен от Мерло и Каберне Совиньон. Характеристиките на почвата, където има наличие на доста глина са идеални и за двата сорта. Не случайно името на масива загатва за това „рива роса“ – „червен бряг“. Гроздето се бере ръчно, после двата сорта се винифицират отделно. Първата реколта Ривароса е бутилирана през 1968 година. От тогава това е един от най-обичаните в Италия и по света „Бордо бленд“ от Фриули.

56,90 лв.

307,26 лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Червено Вино
Изба Schiopetto
Държава Италия
Област Венеция Джулия IGT (Venezia Giulia IGT)
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта 2017
Сорт Мерло и Каберне Совиньон
Алк. % 15%

“Rivarossa” Venezia Giulia IGT

“Ривароса” Венеция Джулия IGT

 

Цвят: Ярък рубинен червен цвят.

Аромат: Много примамлив и приятен аромат с нотки на черна череша и малки червени плодове, допълнени от подправки и нотки на тютюн, сладник и черен пипер.

Вкус: Кадифено и балансирано със зрели и елегантни танини. Виното очарова с приятна свежест и киселинност, което прави финала жив и пикантен.

Отлежаване: Ферментация в големи дъбови бъчви за 15 дни при контролирана температура от 25°C. След това отлежава 15 месеца в 225 и 500 литрови дъбови бъчви както и 12 месеца в бутилка.

Температура на сервиране: 16°-18°

Съчетание с храна: Идеално с гриловано бяло месо и дивеч, както и с отлежали сирена. Елегантността и хубавата киселинност на виното го правят чудесно за ястия с октопод.

Потенциал на съхранение: Над 15 години

Скиопето, Schiopetto

Венеция Джулия, Venezia Giulia

Червено, Red

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.