Volpaia Chianti Classico Riserva DOCG - 750ml

На Волпая Кианти Класико Ризерва e изобразен герба на Семейство Волпая. Фамилията носи името на селото и дава личности белязали завинаги историята на района. Най-известият, от които Лоренцо дела Волпая (1446-1572).Освен, че е близък приятел на Микеланджело и Леонардо да Винчи, той е архитект, златар, математик и часовникар, основавател на флорентинската династия от часовникари и хора на науката. Многолика и вълнуваща е историята на фамилията, многолико и вълнуващо е и виното Кианти Класико Ризерва. Вино с благороден произход, само най-доброто Санджовезе от няколко лозя – Казавекия, Казето, Кастелино, Кампо а Прато, Санта Катерина, Санта Марина Новела и Винявекия. Всички тези масиви са съставени предимно от леки песъчливи почви. Освен Кастелино и Санта Мария Новела, където почвите са предмино от глина.

82,90 лв.

447,66 лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Червено Вино
Изба Volpaia
Държава Италия
Регион Toscana
Област Тоскана IGT (Toscana IGT)
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта 2019
Сорт 100% Санджовезе
Алк. % 14%

Volpaia Chianti Classico Riserva DOCG

Волпая Кианти Класико Ризерва DOCG

 

Цвят: блестящ рубиненочервен цвят.

Аромат: елегантен нос, с леки подправки (шоколад, ванилия, сладник) и зрял плод (сушени череши).

Вкус: На вкус виното е добре структурирано, с гладки танини и дълъг послевкус.

Отлежаване: Изцяло ръчен гроздобер, виното ферментрира при контролирана температура и отлежава за 24 месеца във френски и словенски барици и минимум 3 месеца в бутилка преди да бъде пуснато за продажба.

Температура на сервиране: 14°-16° Съчетание с храна: Танините на виното лесно ще се справят със сочно агнешко, а игривите нотки ще съвпаднат идеално с месото. Да се опита също с фетучини с доматен сос, равиоли с гъби, дивеч, печени меса и лазаня. От сирената задължително с Пармезан, Фонтина и Проволоне.

Потенциал на съхранение: над 10 години.

 

Волпая, Volpaia

Тоскана, Tuscany

Червено, Red

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.