

Росо ди Монталчино на Сиро Паченти е вино, което е създадено с много внимание, отдаденост и грижа. Изцяло ръчен гроздобер от лозя на възраст между 15 и 25 години. Средното годишно производство е около 30 000 бутилки.
Това вино е класирано сред първите 10 вина от този регион по отношение на броя на спечелените награди. Реколта 2010 е наградена със златна звезда от Vinibuoni d’Italia.
Rosso di Montalcino DOC
Росо ди Монталчино DOC
Цвят: Интензивен тъмнорубинен цвят.
Аромат: Букетът е много сложен, с леко опушени нотки, усилващи интензивността на червените плодове, а леката балсамова забежка е доста интригуваща
Вкус: Интензивно усещане на солидна текстура, а загладените танини и отличната киселинност допринасят за едно завършено и гастрономично вино.
Отлежаване: Във френски нови дъбови бъчви от 225 литра за 12 месеца и след това минимум една година в бутилка.
Температура на сервиране: 14°-16°
Съчетание с храна: Червени меса, лек дивеч и твърди сирена.
Потенциал на съхранение: до 30 години.