Бутикова селекция от червени вина

Имате желание за приключения в света на червените вина? Това е вашият кашон. Какво пътуване само – Бордо, Сицилия, Бургундия, Фриули, долината на Рона и Монталчино… Истински „червени“ съкровища!

387,00 лв. Цена 455,29 лв.

Налично

Какво включва:

Brunello di Montalcino DOCG Pelagrilli - 750ml
Brunello di Montalcino DOCG Pelagrilli - 750ml

Виното е емблематично за избата е създадена през 1970 г. С покупката на имота на север от Монталчино – Пелагрили от Сиро Паченти, се поствя началото на една легенда. През 1988 г. ръководството премина в ръцете на сина му, Джанкарло Паченти. Това е и реколтата, през която Брунело ди Монталчино “Плеагрили” е бутилирано за първи път. Годишно се произвеждат около 20 000 бутилки.

Podere dei Blumeri Venezia Giulia IGT - 750ml
Podere dei Blumeri Venezia Giulia IGT - 750ml

Този бленд от Мерло и Рефосколо дел Педунколо Росо (Рефоско) е резултат от проект, който започва през 2000г. След внимателна оценка на климатичните и почвени характеристики на района, наречен „Дей Блумери“ в източнта част на Колио на Фриули (Collio Orientale del Friuli), се роди вино, което впечатлява със своята елегантност, овладяна мощ и тероарен характер.

Harmonium DOC - 750ml
Harmonium DOC - 750ml

“Хармониум” е една от ярките звезди на сицилианското винопроизводство. Това е „крюто на крютата“ на Неро д‘Авола. Създадено от три различни клона на този автентичен сорт, засадени в три различни парцела с подбрани почви и климат. Гроздето от трите „сингъл винярд“ лозя се берат по различно време и се винифицират по различно време, отделно едно от  друго, преди финалният бленд, от който се ражда това „иконично“ вино. Редовен абонат на най-високите отличия от най-авторитетните критици.

"Abatemasi" Negroamaro & Primitivio Salento IGT - 750ml
"Abatemasi" Negroamaro & Primitivio Salento IGT - 750ml

Негроамаро е сорт типичен за Пулия или по конкретно за района на Саленто, който на картата изглежда като „тока“ на ботуша на Италия. От него се правят едни от най-добрите местни червени вина. В съчетание с другия „култов“ сорт Примитиво се получава вълнуващ бленд, който очарова със своята ароматна сложност, сила, мощ и дълбочина.

La Fleur Penin AOC Saint-Emilion Grand Cru - 750ml
La Fleur Penin AOC Saint-Emilion Grand Cru - 750ml

Безспорната звезда в селекцията на Шато Пенен е „Ла Фльор Пенен“ Гран Крю. Средната възраст на лозята е между 35 и 70 години. Лозята са терасовидни и с идеално южно изложение. Почвите са песъчливо-глинести, с хубав дренаж и наклон. Да чуем описанието на Френското списание „Льо Поен“: „Аромати на черни плодове, на черен бъз, сочни, но структурирани танини, загладени от дъба, който е перфектно интегриран, вино което притежава много финес. Красота в бутилка!“

Châteauneuf-du-Pape “Vieilles Vignes” - 750ml
Châteauneuf-du-Pape “Vieilles Vignes” - 750ml

От поколения семейната изба Албер Бишо е един от най-ярките представители на Бургундия. Малцина обче знаят, че избата притежава лозя и в Шатоньов-дю-Пап. Исторически, връзките между Бургундия и Рона са много силни. Шатоньоф-дю-Пап е сред най-реномираните области на Франция и Южна Рона. Лозята на Албер Бишо са разположени в северната част на района. С източно изложение, терените са съставени от типичните за района „Galets roulés » – овални камъни, които покриват почвата и акумулират топлина за през ноща, върху глинено-варовикови почви. Добивите се ограничават умишлено, с цел повишване на качеството и цялата реколта се бере ръчно.

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.