От поколения семейната изба Албер Бишо е един от най-ярките представители на Бургундия. Малцина обче знаят, че избата притежава лозя и в Шатоньов-дю-Пап. Исторически, връзките между Бургундия и Рона са много силни. Шатоньоф-дю-Пап е сред най-реномираните области на Франция и Южна Рона. Лозята на Албер Бишо са разположени в северната част на района. С източно изложение, терените са съставени от типичните за района „Galets roulés » – овални камъни, които покриват почвата и акумулират топлина за през ноща, върху глинено-варовикови почви. Добивите се ограничават умишлено, с цел повишване на качеството и цялата реколта се бере ръчно.
Аромат: Сложен, но фин нос с аромати на зрели касис и слива, подкрепени от нотки на печено кафе, канела и череша.
Вкус: Първоначално приятно усещане за пълнота на небцето, вкусът се отваря към плодови и леко пикантни усещания.
Отлежаване: Ферментира между 20-28 дни в циментови ферментатори. 15 месеца виното отлежава в дъбови бъчви.
Температура на сервиране: 16°-17°
Съчетание с храна: Идеално вино за дивеч, червени меса, на скара, или в сос; чудесно и с бели меса с подправки или гъби. Насладете му се с агнешки котлети с билки, пържола с червена боровинка или с пилешко с къри. Можете също така да опитате виното с определени сирена като камембер или овче сирене.
Потенциал на съхранение: Над 10 години.
Албер Бишо, Albert Bichot
Бургундия, Burgundy
Червено, Red
Въпроси
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.