Район: SICILIA
Изба Фириато

Фириато:
Пазители на автентичния тероар на Сицилия

Фамилната изба основана от семейство Ди Гаетано е първата, която погледна смело отвъд националната граница и се превърна в посланик на един уникален, автентичен тероар. Всяка бутилка Фириато ни разказва за земя на кръстопът на култури и древни цивилизации, истории за финикийци и араби, нормани и испанци, и прославя италианското винопроиздводство. Фириато определят себе си като „пазители на винените съкровища“ на Сицилия. Те притежават три фантастични изби - единствената изба на остров Фавиния, в Трапани и в подножието на вулкана Етна.
Виж като Решетка Списък

Настрой низходяща посока
на страница

Фириато се ражда като ясна концепция, резултат от бизнес решение, като обещание, което се превръща в реалност. Днес е трудно да си представим историята на Сицилианското вино без Фириато. Тъй като Фириато не е просто изба, а жив, топлокръвен организъм, който се реализира в природата, в търсенето на идентичност, в страстта към Сицилия. В сърцето на Трапани, една от най-вълшебните винени области на острова се произвеждат вина, които носят световна слава на провиницията. В началото на осемдесетте години Салваторе ди Гаетано разбира възможностите на тази земя, красива като пощенска картичка, да произвежда вина от най-висок клас. За тридесет години Фириато се превръща в една от основните компании на Сицилия. Работа с местни сортове, придобиване на нови лозя в други области – като неподражамият район на Етна, невъзможния остров Фавиния.

Фамилната изба основана от семейство Гаетано, е първата, която погледна смело отвъд националната граница и се превърна в посланик на един уникален, автентичен тероар. Той ни разказва за земя на кръстопът на култури и древни цивилизации, разказващи истории за Финикийци и Араби, Нормани и Испанци. И тук говорим за един преди всичко «културен успех», преди да се превърне в търговски, както и за конкретни доказателства за трудолюбива и плодородна Сицилия, способна да поеме ролята на посланик на италианските винени върхови постижения в целия свят.

Ние сме пазителите на истинския Сицилиански тероар.

Салваторе Ди Гаетано, създател и собственик на Фириато.

 

Район:

Изба Фириато
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.