Terre L’Ocra Moscato Naturale sweet wine - 500ml

Д‘Окра на Фириато е изключително приятно вино, характеризиращо се с елементи на свежест и деликатни аромати, затворени в букет от плодови и флорални усещания с подчертани нотки на портокалова кора, рози и мед. Л‘Окра е сладко вино, отличаващо се “пасито”, без добавен алкохол или аромати. Гроздето се бере след като достигне подходящата степен на зрялост, (обикновено през първите десет дни на септември) след, което трябва да се изсуши. Естествено сладко десертно вино, което омайва.

29,90 лв.
Информация
Тип вино Бяло Вино
Изба Firriato
Държава Италия
Регион Sicilia
Област Сицилия IGT Тере Сичилиане Москато Натурале (IGT Terre Siciliane Moscato Naturale)
Информация
Разфасовка 500ml
Реколта N/V
Сорт 100% Зибибо
Алк. % 11%

Terre L’Ocra Moscato Naturale sweet wine

Тере Л’Окра Москато Натурале десертно вино

 

Цвят: Златисто жълт.

Аромат: Елегантни нотки на изсушени смокини, кайсии и портокалови кори, устойчив аромат, който събужда всички сетива. Дълъг спомен за мед и рози.

Вкус: Плътно, с ароматно тяло, изпълващо небцето с абсолютна увереност и мощна структура, придружена от заоблени с голям финес танини, на фона на подчертана минералност и пикантност, напомнящи за морето.

Отлежаване: Част от гроздето се суши преди деликатната преса. Ферментация при контролирана температура. Отлежава в бутилка за около 3 месеца.

Температура на сервиране: 14°

Съчетание с храна: Универсално вино. Перфектно с десерти. Намаленото съдържание на алкохол го прави идеално с козе сирене и пушена риба.

Потенциал на съхранение: Голям потенциал.

Фириато, Firriato

Сицилия, Sicilia

Десертно, Сладко, Sweet

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.