Organic extra virgin olive oil – 500ml от BNKWines.bg
Organic extra virgin olive oil – 500ml от BNKWines.bg

Organic extra virgin olive oil – 500ml

Купи Organic extra virgin olive oil – 500ml, произведено от Firriato от BNKWines.bg

От древните маслинови дървета на имотите „Sorìa Baglio“ и „Borgo Guarini“ се ражда зехтинът на Firriato, екстра върджин органичен зехтин от душата на Сицилия, особено ароматен и деликатен на вкус. Отразява добротата на щедрата природа на Средиземно море. Резултат от селекция, направена в маслиновите горички на семейството, всички нахождащи се в долините на Трапани. Земя, която винаги се доближава до цивилизацията на лозата и маслиновото дърво. От Firriato, в съответствие със своята философия на производство, са избрали местните сортове „Cerasauola“ и „Nocellara“, за да покажат най-добрите проявления на този богат и ароматен  екстра върджин  био зехтин. Нишов продукт за взискателна публика, търсеща съвършенство, идентичност и природа.

39,90лв.
Производител:Firriato
Държава:Italy
Регион:Имения Баглио Сориа и Борго Гуарини, провинция Трапани

Organic extra virgin olive oil

Органичен екстра върджин зехтин

Маслините на Firriato се берат в периода от октомври до ноември, ръчно, използвайки много точна система, която помага да се извлече по-голямо количество масло. Плодовете се берат в пика на тяхната зрялост: суровината се интегрира в своите компоненти и е органолептично готова за смилане, което се извършва с традиционната система на пресоване с валяк. Тази техника не променя характеристиките на крайния продукт, а по-скоро подобрява естествеността и богатството. Зехтинът на Firriato е с мътен и нефритено зелен цвят и златни отблясъци. Носът има отчетлив маслиненозелен аромат с тревист и плодов вкус с леко горчив и пикантен послевкус, типичен за Cerasuola. Прекрасен аромат в комбинация с морска храна. Идеален за салати, зехтинът на Firriato е достоен спътник за приготвянето на доматен сос, задължителен за средиземноморската кухня.

  • Сорт: Церасуола и Ночелара, по стандарти за биоземеделие
  • Произход: Имения Баглио Сориа и Борго Гуарини, провинция Трапани
  • Период на беритба: Октомври/ Ноември в зависимост от реколтата
  • Вид: Нефилтриран Органичен Екстра Върджин Зехтин
  • Беритба: Ръчно бране
  • Добив: Около 12%
  • Цвят: Мътен, нефритено зелен със златни отблясъци
  • Аромати: отчетлив маслиненозелен аромат с тревисти нотки
  • Вкус: плодов вкус с леко горчив и пикантен послевкус
  • Разфасовка: 500 мл
  • Съчетание с храна: Сервира се суров към салати, задушени зеленчуци, зеленчукови супи, риба и месо. Използван в процеса на готвене - подобрява вкуса на доматени сосове, месо и риба на скара.