



Планината Етна е единствен по рода си тероар, който дава впечатляващи вина. От лозя, отглеждани върху черните, песъчливи почви, които носят силата, мощта и величието на вулкана, се ражда един неограничен потенциал за производство. „Каванера“ или „Черната изба“ е скритото планинско бижу на Фириато. Имението е сгушено на над 700 метра надморска височина, притежава стари постройки, антична изба, стари лозя и модерен ресторант, от който се вижда вулкана на планината Етна.
От едноименния масив „Рово деле Котурине“ се произвежда червеното вино „Каванера“. Този „сингъл винярд“ е засаден със стари лозя Нерело Маскалезе и Нерело Капучио и дава продукт, който е пълно отражение на уникалния планински тероар и на специифични човешки умения.
Едно от най-награждаваните вина от Етна, от което се правят не повече от 20 000 бутилки.
Гран Крю на Етна!
Каванера Росо
Цвят: прозрачен и блестящ, рубинено-червен цвят
Аромат: изтънчени аромати на червени плодове, подкрепени от вулканична сложност, минерални аромати и пипер
Вкус: чист, динамичен, продължителен, който с хармоничната си напълно изразява чудния вулканичен тероар
Отлежаване: Ферментация в съдове от неръждаема стомана при контролирана температура от 25°-28°C. След това отлежава 12 месеца в Словенски дъбови бъчви и 20 месеца в бутилка
Температура на сервиране: 16°-18°
Съчетание с храна: Лазаня болонезе, печени меса на скара или дивеч.
Потенциал на съхранение: Над 10 години