Santagostino DOC IGT - Magnum 1.5l

Имението Балио Сориа е дом на енологичните съкровища на Фириато и най-вече на Санатагостино Росо. Уникален тероар, където с голяма доза Сицилианска дързост се смесват международни и местни сортове. Перфектно място богато на глина и червен мергел, близост до морето и постоянна влажност, два сорта които се чувстват чудесно тук – Неро д‘Авола и Сира, всичко това  ражда едно от най-награждаваните и успешни сицилиански вина и отваря пътя им към световните пазари. И не случайно Сантагостино е етикетът, който направи Фириато прочути и известни по целия свят!

69,90 лв.
Информация
Тип вино Червено Вино
Изба Firriato
Държава Италия
Регион Sicilia
Област Сицилия IGT (IGT Sicilia)
Информация
Разфасовка Magnum 1.5l
Реколта 2015
Сорт Неро д‘Авола и Сира
Алк. % 14%

Santagostino DOC IGT

Сантагостино DOC IGT

 

Цвят: дълбок интензивен рубинено червен цвят с живи нюанси на лилаво.

Аромат: Носът предлага концентрирани и добре дефинирани нюанси на череши, горски плодове, ревен, карамфил, ароматни билки и сини сливи, които се редуват и смесват с очарователни нотки на сладник, мастило и тютюневи листа.

Вкус: Успокояващ, мек и галещ, разкрива великолепния средиземноморски характер – жив и топъл. Отлично съчетаващ мощна и сърдечна текстура, изключителна жизненост с копринени и фини танини.

Отлежаване: Ферментация в съдове от неръждаема стомана при контролирана температура, съгласно традиционни методи. След това отлежава 10 месеца в американски дъбови бъчви и 6 месеца в бутилка.

Температура на сервиране: 16°-18°

Съчетание с храна: Прекрасно вино за месо! От яхния с говеждо и стекове до барбекюта с меса с подправки и бекон. За вегетарианците – да опитат Сантагостино с гъби шитаке и леща.

Потенциал на съхранение: Над 15 години

Фириато, Firriato

Сицилия, Sicilia

Розе, Rosѐ

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.