Историята на Фириато е историята на едно семейство. Това е история за хора, страст и проекти. Проекти, защото още преди много години сорта Неро д‘Авола е пуснал корени в хълмовете на Сицилия. Съставът на почвата и специфичен микроклимат на този терен, придават свежест и елегантност към естественото богатство на виното. Уникалните характеристики на имението „Дагла Боромео„ близо до Трапани, където се отглежда този сорт, оформят съвременната му структура и комплексен ароматен профил.
Отлежаване: Ферментация в съдове от неръждаема стомана при контролирана температура, съгласно традиционни методи. След това отлежава 10 месеца в американски дъбови бъчви и 6 месеца в бутилка.
Температура на сервиране: 16°-18°
Съчетание с храна: Прекрасно вино за барбекю, уникално с грилован октопод със зеленчуци, чудесно с пене аматричана и зеленчуци на грил.
Потенциал на съхранение: До 10 години
Фириато, Firriato
Сицилия, Sicilia
Червено, Red
Въпроси
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.