L’Ecru Passito IGT Sicilia - 500ml

Л‘Екру е естествено сладко вино получено по технологията на „apassimento” или сушене на гроздето. Произведено от ароматния сорт грозде Зибибо. При винификацията на това престижно вино от Фириато използват метод на инфузия, при който се добавя сушено грозде директно към виното. Това е абсолютно уникална техника за италианското винопроизводство. Аристократичен продукт, фин, мощен и чувствен обитател на вашия дом, който никога не се натрапва, но винаги е готов да изненада.

49,90 лв.
Информация
Тип вино Бяло Вино
Изба Firriato
Държава Италия
Регион Sicilia
Област Сицилия Пасито IGT (Passito IGT Sicilia)
Информация
Разфасовка 500ml
Реколта 2018
Сорт 100% Зибибо
Алк. % 13%

L’Ecru Passito IGT Sicilia

Л’Екру Пасито IGT ди Сицилия

 

Имението на „Борго Гуарини“ е в основата на този уникален процес. Слънцето и вятърът определят микроклимата, а комбинираното им действие определя естествения процес на сушене на гроздето за около 40 дни. Процесът на бавно сушене благоприятства концентрацията на средиземноморски аромати във всяко грозде. След това гроздето се изважда от касетките и се поставя във виното, където вливайки се да даде на Л‘Екру неговата уникалност. Няма продължителни, прекъснати и рестартирани ферментационни процеси. При контакта с виното, гроздето набъбва и освобождава ценни ароматни свойства, създавайки несравнимо балансиран „пасито“.

Цвят: Интензивно златистожълт, с тенденция към кехлибар.

Аромат: Мирис на ароматен портокалов цвят, захаросани портокалови кори и сушени смокини, фурми, сиропирани праскови, които се балансират от деликатни нотки на лимонова трева, майорана, градински чай, риган и ориенталски подправки.

Вкус: Приказна текстура, която разгръща шепот класата на благородния му произход. Изражение на топлото слънце на Сицилия, обогатено с изтънчени, но дълбоки нюанси на море и плодове, които са едновременно приятни и вълнуващи.

Отлежаване: Част от гроздето се суши преди деликатната преса. Ферментация при контролирана температура. Отлежава в бутилка за около 3 месеца.

Температура на сервиране: 12°

Съчетание с храна: Удивително вино, перфектно с десерти. Да се опита задължително със сицилианско “Каноло”.

Потенциал на съхранение: Голям потенциал.

Фириато, Firriato

Сицилия, Sicilia

Десертно, Сладко, Sweet

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.