Планината Етна е единствен по рода си тероар, който дава впечатляващи вина. От лозя, отглеждани върху черните, песъчливи почви, които носят силата, мощта и величието на вулкана, се ражда един неограничен потенциал за производство. „Каванера“ или „Черната изба“ е скритото планинско бижу на Фириато. Имението е сгушено на над 700 метра надморска височина, притежава стари постройки, антична изба, стари лозя и модерен ресторант, от който се вижда вулкана на планината Етна.
От едноименния масив „Рипа ди Скорчивача“ се произвежда бялото вино „Каванера“. Този „сингъл винярд“ е засаден със стари лозя Кариканте и Катарато и дава продукт, който е пълно отражение на уникалния планински тероар и на специифични човешки умения.
Едно от най-награждаваните вина от Етна, от което се правят не повече от 15 000 бутилки.
Цвят: Чист сламено-жълт с зеленикави оттенъци Аромат: изумително чист нос с очарователна ароматна интензивност на жълти диви цветя, акация, ябълки и зрели праскови, подправени от аромат на билки и водорасли Вкус: непостижима минералност, строго, директно, могъщо, отразяващо по великолепен начин своя благороден произход Отлежаване: 6 месеца виното лежи върху утайка („сюр ли“) с ежедневен „батонаж“ и 12 месеца отлежава в бутилка Температура на сервиране: 10°-12° Съчетание с храна: прекрасно се съчетава с пай пълнен с гъби, бели меса и ястия с едри риби. Потенциал на съхранение: До 10 години
Фириато, Firriato
Сицилия, Sicilia
Бяло, White
Въпроси
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.