Район: GAVI
Изба Ла Сколка

Ла Сколка:
100-години История на Гави

Елегантно, прецизно, чисто вино, Гави е известено като родината на сорта Кортезе. Избата притежава 50 хектара собствени лозя, всичките разположени в най-добрите райони на Роверето ди Гави. Днес Киара Солдати, пето поколение Солдати, с много ентусиазъм и енергия продължава да развива най-старата изба на Гави. Нейната цел е да запази семейните ценности и традиции, като същевременно въведе най-модерни технологии и иновации в избата.
Виж като Решетка Списък

Настрой низходяща посока
на страница

Елегантно, прецизно, чисто вино, Гави е известено като родината на сорта Кортезе.
Световната популярност и слава на вината от Гави днес, се дължи на усилията на Семейство Солдати. През 1919 година Джорджо Солдати, засажда белия сорт „Кортезе“ в район, където по това време се отглеждат предимно червени сортове и така се ражда една легенда, не само за Гави и Пиемонт, но и за цяла Италия. Ла Сколка като изба се нарежда до най-добрите и исторически най-значими италиански изби за бели вина. Ла Сколка е също така и най-важната за района, защото му спечелва Наименованието за Контролиран и Гарантиран Произход (DOCG). Избата притежава 50 хектара собствени лозя, всичките разположени в най-добрите райони на Роверето ди Гави.

Днес Киара Солдати, пето поколение Солдати, с много ентусиазъм и енергия продължава да развива най-старата изба на Гави. Нейната цел е да запази семейните ценности и традиции, като същевременно въведе най-модерни технологии и иновации в избата.

През 2019 г. избата празнува 100 годишния си рожден ден от създаването. 100 години са добър атестат и гаранция за качество.

Ла Сколка означава в превод „наблюдателна кула“. Освен това обаче името носи в себе си идеята за един по различен светоглед и светоусещане, където присъствието на страст отвъд времето буди у нас възхищение.

Киара Солдати, трето поколение Солдати.

 

Ла Сколка представена от BNK Wine Academy

 

 

Район:

Изба Ла Сколка
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.