Вкусът на Италия премиум селекция от бели вина

„Не се бойте от съвършенството, защото никога няма да го постигнете“ казва Буковски. Ние пък казваме, че дори да не можем да го постигнем, можем да го опитаме. На вашето внимание предлагме част от Италианското съвършенство при белите вина.

350,00 лв. Цена 411,76 лв.

Налично

Какво включва:

Valdobbiadene DOCG Superiore di Cartizze - 750ml
Valdobbiadene DOCG Superiore di Cartizze - 750ml
Най-доброто от най-доброто място за Просеко – Картице. Вино от над 100-годишни лозя в най-стария район за отглеждане на грозде – Картице. Историческа област за винопроизводство, известна още от Венецианската Република; Гран Крю за Просеко. Елегантно, изискано, фино с нежна и продължителна игра на мехурчетата. Вино за специални мигове и поводи!
Sauvignon Collio DOC - 750ml
Sauvignon Collio DOC - 750ml

Виното се прави единствено от сорта “Совиньон” – сорт от голямо значение, култивиран в района на Сотерн и Бордо, откъдето гроздето е внесено във Фриули. Тук намира идеални условия като почва и климат. Гроздето се бере ръчно и се мачка внимателно, след което следва кратък период на декантиране при пълно отсъствие на серен диоксид. Ферментацията се извършва в резервоари от неръждаема стомана при контролирана температура. Отлежаването се извършва върху утайките в продължение на 8 месеца. Първата реколта е през 1972г.

Вижте още от предложенията ни за Совиньон блан.

Malvasia Collio DOC - 750ml
Malvasia Collio DOC - 750ml

Малвазия Истриана е един от историческите сортове на Фриули. Расте добре в бедна почва от глинен, мергелов състав и горещо и слънчево изложение, където гроздето се оставя за продължително узряване. Изцяло ръчен гроздобер, нежна преса и ферментация при ниски температури. Използва се статично декантиране в отсъствие на серен диоксид като винификацията и отлежаването се извършват в иноксови ферментатори за 8 месеца. Така полученото вино е богато и сложно, но в същото време изкушаващо и ароматно.

Friulano Collio DOC - 750ml
Friulano Collio DOC - 750ml

Традиционно, характерно вино със силна индивидуалност, получено само от сорта Токай Фриулано, от историческо лозе от Колио на Горициа, засадено в добре проветрива хълмиста местност, където почвата е предимно глина и варовик (наречена «марна”) с произход от епохийската епоха. Гроздето се бере ръчно и се мачка внимателно, след което следва кратък период на декантиране при пълно отсъствие на серен диоксид. Ферментацията се извършва в резервоари от неръждаема стомана при контролирана температура. Отлежаването се извършва върху утайките в продължение на 8 месеца. Емблематично вино за Фриули като първото качествено бяло вино на района. Както казва Джансис Робинсън «…най-изтънченото измежду всички други Фриулано вина от района…». Първата реколта е през 1965 г.

Colle Sant’Antonio Soave Classico DOC - 750ml
Colle Sant’Antonio Soave Classico DOC - 750ml

Грациано Пра е изба силно ангажирана с производството на естествени „натурални“ вина, които изразяват в една чаша целия тероар и реколтата, следвайки принципите на органичното и био земеделие. Целта е винопроизводство, което не следва модата на момента, а напълно е подчинено на природните закони.
Изключително вино от стари лозя (30-60 годишни). Коле Сант‘Антонио е сред най-големите имена на Соаве. Вино, което демонстрира сложността и моща на изключителния вулканичен тероар на района и спокойно може да бъде класифицирано като Соаве „Гран Крю“.
След първото пълнолуние на септември, сокодаващите стебла на гроздовете на Граганега се режат и гроздето се суши на лозето за около месец и половина.

Etichetta Nera Cortese Gavi dei Gavi® - 750ml
Etichetta Nera Cortese Gavi dei Gavi® - 750ml

Престиж, най-високо качество, органично производство, подбрано грозде от 60 годишни лозя, семейна традиция, световна слава – всичко това е събрано в една бутилка от Ла Сколка „Черен Етикет“.

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.