Район: PROVENCE
Изба Шато д‘Есклан

Шато д‘Есклан:
Розето, което покори света.

Дълги години Саша Лишин търси най- добрия тероар за розе в много страни, където се прави вино, докато накрая се завръща във Франция и категорично се насочва към Прованс. Исторически най- старата област за вино на Франция (5 век пр. Хр.) и същностно най-пригодената за розови вина. „Бъдещето е розово – Розето се превърна в начин на живот“, в това ни убеждава Саша Лишин с всяка бутилка превъзходно розово вино.
Виж като Решетка Списък

Резултати 1-24 от 374

Настрой низходяща посока
на страница

Шато д‘Есклан е разположено на изключително място, на издигната земя близо до дефилетата на Пенафор, на двадесет и пет километра северозападно от древния римски град Фрежус на средиземноморския бряг. Долината Есклан е фантастично място за отглеждане на грозде. От юг през деня има топли течения от Средиземно море, а от разположените на Север последни хълмове на Алпите, хладен въздух. Това редуване на топлина и хлад, способства за идеалното узряване на гроздето. Шатото е построено по средата на 19 век вдъхновено от дизайна на Тосканска вила. Имението е препродавано няколко пъти, докато през 2006 година то е закупено от Саша Лишин. Той е син на руски емигранти в Америка, роден в Бордо, учил в Америка, наследник на един от най-блестящите умове и автор на задълбочени книги в историята на виното – Алекси Лишин. По подобие на баща си, Саша е бленувал да направи нещо значимо. Винено значимо. След продажбата на бащините имения в Бордо – Шато Лекомб и Шато Приоре, Саша Лишин се отдава изцяло на идеята да създаде най-доброто розе в света.

Дълги години търси най-добрия тероар за розе в много страни, където се прави вино, докато накрая се завръща във Франция и категорично се насочва към Прованс. Исторически най-старата област за вино на Франция (5 век пр. Хр.) и същностно най-пригодената за розови вина.

Така той открива и закупува Шато д‘Есклан. Следва сътрудничество с един от най-добрите технолози в света – Патрик Леон, човек правил за 25 години топ вината на Барон Филип дьо Ротшилд. Двамата заедно реализират мечтата на Саша, създават най-доброто розе в света – Гарус. И не само това, те стават причината за „революцията на розовите вина“ по целия свят.

Всички критици и експерти днес са единодушни, че без Гарус и Уиспъринг Ейнджъл, днес розовите вина от Прованс нямаше да са толкова търсени и желани. Благодарение на уменията на Партик Леон и маркетинговия гений на Саша Лишин, днес Розето успя да покори света!

В края на 2019 г. Френската фирма за луксозни стоки, Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) закупиха 55% дял в Château d’Esclans.

Бъдещето е розово – Розето се превърна в начин на живот. Това е виното което е модерно да се пие и не виждам тази тенденция скоро да се промени.

Саша Лишин, основател на Шато д‘Есклан.

 

Шато д‘Есклан представена от BNK Wine Academy

 

 

 

Район:

Изба Шато д‘Есклан
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.