Whispering Angel Imperial - 6l

“Уиспъринг Ейнджъл” е най-популярното розово вино в света. Продава се в повече от 100 страни. Това е най-силната марка излязла от Франция за последните 20 години. В Америка 20% процента от консумацията на Френско розé се пада на “Уиспъринг Ейнджъл”. Винените критици го обожават, всички най-значими винени гурута са единодушни, че е “най-готиното нещо, което можеш да опиташ” или “стандарт за Провансалско розé”.

549,90 лв.
Информация
Тип вино Розе
Изба Château d’Esclans
Държава Франция
Регион Côtes de Provence
Област Кот дьо Прованс (Côtes de Provence AOC)
Информация
Разфасовка Imperial 6.0l
Реколта 2022
Сорт Гренаш, Рол, Сензо
Алк. % 13,5%

Whispering Angel

Уиспъринг Eйнджъл

 

Благодарение на смелия проект на Саша Лишин, днес интересът към розовите вина на Прованс е десетки пъти по-голям. “Уиспъринг Ейнджъл” надмогна сxващането, че розови вина се косумират само през лятото – напротив дори и през най-студените месеци. Всички топ ресторанти отварят бутилки “Шепнещ Ангел”‘; присъства по всички класни ски курорти. Истински хит, не му е нужна реклама – силен бранд, който носи престиж.

Гроздето идва от лозя, които са около Ла Мот, в сърцето на Кот дьо Прованс. Бере се ръчно само сутрин в малки касетки, всяко зърно минава контрол “механично око” и само най-добрите отиват към пресата. Ферментацията протича при ниска, контролирана температура с цел извличане на максимум аромати.

Цвят: Почти бяло, ефирно розово.

Аромат: Неустоим аромат на бяла праскова, манго, виолетки, ягоди и бели череши.

Вкус: Велурен, кремав, вкусен, сочен, с добра концентрация на зрял плод, добре дефинирана на финала от фината, но дълга минералност.

Отлежаване: Контролирана ферментация в инокс, батонаж “по бургундски” по два пъти на ден.

Температура на сервиране: 9°-11°

Съчетание с храна: Перефектният аперитив! Идеално с риба, морски дарове, летни салати, гриловани зеленчуци и разбира се с хубава компания.

Потенциал на съхранение: Свършва бързо.

Шато д’Есклан, Chateau D’Esclans

Кот дьо Прованс, Cotes de Provence

Розе, Rose

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.