Едва ли има по-точно описание, от това, което прави винения критик Джеймс Съклинг, когато пише за Гарус: “Най-великото Розé, създавано до сега!” или неговата знаменита колежка Джансис Робинсън: “Най-доброто Розé в света!” и още “Гарус вдигна нивото на розовите вина завинаги!”, “Розé превърнало се в култ!”
Грозде от стари лозя и от най-добрите парцели на масив с над 80 годишни Гренаш и Рол. Името идва от неговия стар римски топоним “Garrus” – “Мечката”. Строга селекция на най-добрите и узрели зърна, вино от 90% самоток, никаква мацерация и не на последно място, човекът зад виното – един от най-добрите технолози в света, Патрик Леон. Заради “бургундските” заемки критиците казват още:”Ако Розé от Прованс и Бяло Бургундско Гран Крю правят любов, тяхното дете ще се казва “Гарус”. Вино Икона за розовите вина, Розé от друго измерение!
Цвят: Много леко оранжево/розово, със сребърни отблясъци.
Аромат: Опияняващи аромати на люляк и рози, лека ванилия, манго и цитрус.
Вкус: Дълбочина и мощ, приятни опушени нотки подкрепени от лек свеж цитрус, галеща щедра текстура. Фините танини и лека горчивина накрая добавят допълнителен чар и загатват за потенциала на отлежаване.
Отлежаване: Контролирана ферментация в дъбови, 600 литрови бъчви за 12 месеца, батонаж “бургундски стил” два пъти седмично.
Температура на сервиране: 9°-11°
Съчетание с храна: Най-добро с изискана Средиземноморска гурме кухня, също така с Азиатски кулинарни шедьоври.
Потенциал на съхранение: Над 5 години.
Шато д’Есклан, Château D’Esclans
Кот дьо Прованс, Cotes de Provence
Розе, Rose
Въпроси
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.