Гроздето идва от най-добрите лозя на шатото от 30 до 50 годишни лозя. 27% са от 80-годишното Гренаш. Югоизточно изложение и варовито-глинести склонове. Гроздоберът се извършва на ръка рано сутрин, сортира се ръчно три пъти, всяко зърно минава контрол “механично око” и само най-добрите отиват към пресата. Това грозде не минава през преса, а се използва само свободноизтеклия сок. От този масив се прави най-елитното розé в света “Гарус”.
Цвят: Очарователно бледо на цвят със сребърни отблясъци.
Аромат: Деликатни аромати на меден пъпеш, нотки на портокал и праскова, подкрепени с фини минерали и лек аромат на ванилия.
Вкус: Богат вкус, фини зрели плодови нотки, костилков плод и банан, елегантно и разтапящо се, дълъг финал с усещане за зрели ягоди и подправки.
Отлежаване: Контролирана ферментация в дъбови, 600 литрови бъчви за 3 месеца с ежедневен батонаж.
Температура на сервиране: 9°-11°
Съчетание с храна: Най-добро със Средиземноморска храна, печено пиле, шунка, сьомга на скара, стек от риба тон, пържени скариди и всякакви сирена.
Потенциал на съхранение: 3 години.