Текила Михента
Името Mijenta е вдъхновено от "mi gente", или преведено на български „моите хора“, което се свързва с колективното мислене, споделените ценности и наслаждата от живота.
Mijenta представя най-доброто от културата, хората и земята на Мексико, като същевременно предлага визия за това каква трябва да бъде текилата – комплексна, балансирана и гастрономическа.
Текила Михента е многократно награждавана майсторска текила от планините на Халиско (Jalisco), която олицетворява най-доброто от земята и нейните хора. Никоя друга текила не изглежда така и няма такъв вкус.
Mijenta е първият производител на текила в света, който получава престижния „B CORP Certification” от неправителствената организация B Lab.
Качество без добавки: Тази текила е резултат на внимателно контролиран процес, където всеки детайл е от значение. Манипулирането на аромата, вкуса, тялото или цвета с добавки обезсмисля смисъла на текилата, който е да се усети агавето и да се изживее майсторството при изработката. Затова вярваме, че без „външна намеса“ е един от критичните компоненти за създаването на премиум текила.
Нито един детайл не е твърде малък: Mijenta подхожда с внимание към всеки аспект на опаковането. Това включва бутилки, направени от рециклирано стъкло както и етикети произведени от рециклиран отпадък от агаве.
Вкусовият профил на Mijenta е създаден от един от най-уважавани и награждавани авторитети в Мексико по отношение на текилата - Ana María Romero.