Colle Sant’Antonio
Коле Сант‘Антонио
Цвят: Изнтезивно-жълт цвят.
Аромат: Впечатляващо на нос, с аромати на зрял жълт плод, канела, свежа ванилия, акациев мед и кестен.
Вкус: Високите киселини балансират чудесно алкохола и обемното тяло. Послевкусът е много чист, мек, с напомняне на бадем и захаросана кайсия.
Отлежаване: Изключително внимателно се подхожда при пресата на дехидратираното грозде. Ферментацията протича при контролирана температура, а виното отлежава във френски дъб от Алие за 18 месеца.
Температура на сервиране: 12°-14°
Съчетание с храна: Идеално с традиционна храна за района (Заек по Венециански, Гриловано пиле по Венециански), чудесно подхожда на храни с трюфел и зрели сирена.
Потенциал на съхранение: Благодарение на структурата си това вино има добър потенциал за стареене над 20 години.