Ribeca Perricone Sicilia DOC
Рибека Периконе Сицилия DOC
Цвят: Рубинено червен цвят с лилави нюанси.
Аромат: Фин, деликатен нос с изключителна ароматна сложност на сладко от череши, сини сливи и къпини с нюанси на карамфил, джинджифил и хвойна, мастило и женско биле.
Вкус: Аристократична средиземноморска пищност, жизнен, хрупкав плод, подкрепен от балансирана киселинност и копринени, галещи и успокояващи танини.
Отлежаване: 12 месеца във френски дъб и 6 месеца в бутилка.
Температура на сервиране: 16°-18°
Съчетание с храна: Идеално с червени меса, със зеленчукови гозби, меки сирена и по-пикантни ястия.
Потенциал на съхранение: Над 15 години