Barolo del Commune di Serralunga d’Alba DOCG -750ml

Бароло е червено вино, произведено в региона на Пиемонт в Северна Италия. Произведено е от Небиоло и често се описва като едно от най-великите италиански вина. И дори „Кралята на италианското вино“!
Бароло е известно със своята сложност, твърда текстура и способност да се подобрява с възрастта.  Виното трябва да отлежава най-малко 36 месеца след прибиране на реколтата и преди пускане на пазара, от които поне 18 месеца трябва да е в дъб. Когато периода на отлежаване е  поне пет години преди пускане на пазара, виното може да бъде бутилирано като „ризерва“.  
Бароло „Сералунга“ се ражда като смесица от различни лозя от района на Сералунга. Идеята е различните видове почва да допринесат за по-комплексен вкус и от друга страна да може да се пие по-младо. Гроздето, което Паоло Манзоне включва в  „бленда“ идва от югозападната част на парцела „Мериаме“ плюс още няколко парцела от района.
Това е богато вино, с нотки на портокалова кора и плодове на нос. На вкус ще се докоснете до типичните за варовитите почви на Сералунга танини, които в случая са доста леки, а свежестта и запомнящият се финал правят това Бароло едно фантастично вино!  Което можете да оцените сега, но още по-добре да запазите във времето.  

81,90 лв.

442,26 лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Червено Вино
Изба Paolo Manzone
Държава Италия
Регион Barolo DOCG
Област Бароло DOCG
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта 2019
Сорт 100% Небиоло
Алк. % 14%

Цвят: ярък рубинено червен цвят с красиви отблясъци.

Аромат: аромати на портокалова кора и виолетки, допълнени от нотки на касис и черна череша.

Вкус: сух и устойчив вкус, който очарова след всяка глътка. Деликатни и ненатрапчиви танини. Дълъг и устойчив финал.

Отлежаване: Ферментацията протича в инокс, отлежава за 24 месеца в големи 15 hl използвани бъчви от славонски дъб. Следва отлежаване 2 години в бутилка в избата.
Температура на сервиране: 14°-16°
Съчетание с храна:  идеално вино за лазаня, печени или задушени червени меса, дивеч и отлежали сирена.
Потенциал на съхранение: над 15 години

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.