Район: Пиемонт
Изба Паоло Манзоне

Паоло Манзоне

Паоло Манзоне е един от водещите производители на Бароло. Преди да обнови и да се отдаде на семейната изба в Сералунга, Паоло работи много години като високоуважаван винен консултант в различни изби от района. Днес неговия фокус е върху едно от бижутата на Сералунга - „крюто“ Мериаме. Наследствено фамилно лозе, което семейството на жена му Луизела работи поколения наред. Двамата решават да бутилират вино, което да носи името на лозето и Бароло „Мериаме“се превръща в стандарт за най-висок клас тероарно Бароло.
Виж като Решетка Списък

374 Резултата

Настрой низходяща посока
на страница

Малкото годишно производство от 120 000 бутилки от Роеро Арнейс (единственото бяло вино в селекцията), Барбера, Долчето, Ланге, Барбареско и разбира се Бароло, позволява на Паоло и Луизела да следват лично всички различни производствени стъпки. От отглеждането на лозите, през беритбата, до селекцията на гроздето, всичко се извършва ръчно, за да се гарантира най-високо качество и да се запазят всички органолептични характеристики. В избата работата е стриктно и внимателно наблюдавана. Благодарение на правилната винификация и бавното отлежаване се правят изключителни вина. Те са израз на най-доброто качество при пълно зачитане на традицията и тероара. Всички вина са в традиционен стил, структурирани и сложни, но с особен личен почерк, впечатляваща екстрактност и хармоничен вкус.
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.