Barbaresco DOCG “San Guiliano” -750ml
Барбареско DOCG е италианско вино, направено от сорта Небиоло. Произвежда се в района на Пиемонт, непосредствено на изток от Алба. Виното получава „контролиран“ статут на Denominazione di origine controllata (DOC) през 1966 г. и на „контролиран и гарантиран“ статут на Denominazione di Origine Controllata e Garantita през 1980 г. Правилата на DOCG постановяват, че вината Барбареско, трябва да отлежават за минимум 2 години, преди пускане на пазара и поне 4 години, за да се счита за „ризерва“. Вината трябва да имат минимум 12,5 процента алкохолно ниво, въпреки че повечето вина са по-близо до 14 %. Почвите на Барбареско са по-богати на хранителни вещества от почвите на Бароло, което преодпределя по-женствени и елегантни вина с по-слабо изразени танини. Лозята, от които се произвежда Барбареско, покриват общо 684 хектара. Почвите в района на Барбареско са съставени от варовит мергел, с наличие на пясък, варовик и глина. Варовитите мергели са вид почва, която е богата на калциев карбонат и глинести минерали. Известен е със способността си да задържа влага и хранителни вещества, което го прави идеален за отглеждане на грозде.
Барбареско „Сан Джулиано“ е специално вино, което носи в себе си цялата специфика и сложност на района. Изненадва също така със сериозна, но прецизна екстрактност, сочност, овладяна мощ и запомнящ се финал.