Barbaresco DOCG "San Giuliano" - 750ml

Купи Barbaresco DOCG "San Giuliano" - 750ml, произведено от Paolo Manzone от BNKWines.bg

Барбареско DOCG е италианско вино, направено от сорта Небиоло. Произвежда се в района на Пиемонт, непосредствено на изток от Алба. Виното получава „контролиран“ статут на Denominazione di origine controllata (DOC) през 1966 г. и на „контролиран и гарантиран“ статут на Denominazione di Origine Controllata e Garantita през 1980 г. Правилата на DOCG постановяват, че вината Барбареско, трябва да отлежават за минимум 2 години, преди пускане на пазара и поне 4 години, за да се счита за „ризерва“. Вината трябва да имат минимум 12,5 процента алкохолно ниво, въпреки че повечето вина са по-близо до 14 %. Почвите на Барбареско са по-богати на хранителни вещества от почвите на Бароло, което предопределя по-женствени и елегантни вина с по-слабо изразени танини. Лозята, от които се произвежда Барбареско, покриват общо 684 хектара. Почвите в района на Барбареско са съставени от варовит мергел, с наличие на пясък, варовик и глина. Варовитите мергели са вид почва, която е богата на калциев карбонат и глинести минерали. Известен е със способността си да задържа влага и хранителни вещества, което го прави идеален за отглеждане на грозде.

Барбареско „Сан Джулиано“ е специално вино, което носи в себе си цялата специфика и сложност на района. Изненадва също така със сериозна, но прецизна екстрактност, сочност, овладяна мощ и запомнящ се финал.

74,90лв.
404,46лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Тип вино:Червено Вино
Производител:Paolo Manzone
Реколта:2021
A.B.V.:14,5%
Държава:Italy
Регион:Небиоло д'Алба DOC
Грозде:100% Небиоло

Barbaresco DOCG “San Guiliano”

Барбареско “Сан Джулиано”

Цвят: цветът е тъмно червен, с оранжеви нюанси.

Аромат: букетът е приятно богат и сложен: теменужка, дива роза, ориенталски подправки и женско биле.

Вкус: Вкусът е наситен, топъл и устойчив, с топящи се танини, дълъг и запомнящ се финал.

Отлежаване: Ферментацията протича в инокс, отлежава за 24 месеца в големи 15 hl използвани бъчви от славонски дъб. Следва отлежаване 1 година в бутилка в избата.

Температура на сервиране: 14°-16°Съчетание с храна:  прекрасно се съчетава с червено месо, патешки гърди, дивеч и сирена с подправки.

Потенциал на съхранение: над 15 години