Paolo Manzone Barolo Riesreva DOCG - 750ml

Купи Paolo Manzone Barolo Riesreva DOCG - 750ml, произведено от Paolo Manzone от BNKWines.bg

Бароло е червено вино, произведено в региона на Пиемонт в Северна Италия. Произведено е от Небиоло и често се описва като едно от най-великите италиански вина. И дори „Кралята на италианското вино“!

Бароло е известно със своята сложност, твърда текстура и способност да се подобрява с възрастта.  Виното трябва да отлежава най-малко 36 месеца след прибиране на реколтата и преди пускане на пазара, от които поне 18 месеца трябва да е в дъб. Когато периода на отлежаване е поне пет години преди пускане на пазара, виното може да бъде бутилирано като „ризерва“.  

„Паоло Манзоне Бароло Ризерва“ е от онези вина, които човек трябва да опита поне един път в живота си. Създадено с изключително разбиране на възможностите на района, сорта и най-вече  на човешките умения и познание, виното ще бъде истински диамант във всяка винена колекция.

Гроздето от което се прави виното идва само от стари, над 70-годишни лозя. 20% са от различни парцели в Сералунга и 80% от Гран Крюто на Манзоне, лозето „Мериаме“. Виното  отлежава 3 години в големи използвани бъчви и 2 години в амфори. Отлежаването в амфора е запазена марка за Паоло Манзоне и част от неговата философия за създаването на съвършеното Бароло.

219,90лв.
1187,46лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Тип вино:Червено Вино
Производител:Paolo Manzone
Реколта:2017
A.B.V.:14%
Държава:Italy
Регион:Бароло DOCG
Грозде:100% Небиоло

Paolo Manzone Barolo Riesreva DOCG

Паоло Манзоне Бароло Ризерва

Цвят: рубиненочервен цвят, почти с цвят на нар.

Аромат: aромати на дребни черни плодове, къпина, канела, допълнени с ароматите на женско биле, подправки и трюфели

Вкус: това е изключително червено вино, което се развива в чашата с всякаедна глътка. Солидна и непоклатима структура, хармония и баланс, мек и устойчив послевкус.

Отлежаване: Ферментацията протича в инокс, отлежава за 36 месеца в големи 15 hl използвани бъчви от славонски и френски дъб. Следва отлежаване 2 години в керамични амфори и няколко месеца в бутилка в избата.

Температура на сервиране: 14°-16°Съчетание с храна:  идеално с тартар от телешко, червени печени или задушени меса, дивеч, зрели сирена.

Потенциал на съхранение: над 30 години