





Бароло е червено вино, произведено в региона на Пиемонт в Северна Италия. Произведено е от Небиоло и често се описва като едно от най-великите италиански вина. И дори „Кралята на италианското вино“!
Бароло е известно със своята сложност, твърда текстура и способност да се подобрява с възрастта. Виното трябва да отлежава най-малко 36 месеца след прибиране на реколтата и преди пускане на пазара, от които поне 18 месеца трябва да е в дъб. Когато периода на отлежаване е поне пет години преди пускане на пазара, виното може да бъде бутилирано като „ризерва“.
„Паоло Манзоне Бароло Ризерва“ е от онези вина, които човек трябва да опита поне един път в живота си. Създадено с изключително разбиране на възможностите на района, сорта и най-вече на човешките умения и познание, виното ще бъде истински диамант във всяка винена колекция.
Гроздето от което се прави виното идва само от стари, над 70-годишни лозя. 20% са от различни парцели в Сералунга и 80% от Гран Крюто на Манзоне, лозето „Мериаме“. Виното отлежава 3 години в големи използвани бъчви и 2 години в амфори. Отлежаването в амфора е запазена марка за Паоло Манзоне и част от неговата философия за създаването на съвършеното Бароло.
Paolo Manzone Barolo Riesreva DOCG
Паоло Манзоне Бароло Ризерва
Цвят: рубиненочервен цвят, почти с цвят на нар.
Аромат: aромати на дребни черни плодове, къпина, канела, допълнени с ароматите на женско биле, подправки и трюфели
Вкус: това е изключително червено вино, което се развива в чашата с всякаедна глътка. Солидна и непоклатима структура, хармония и баланс, мек и устойчив послевкус.
Отлежаване: Ферментацията протича в инокс, отлежава за 36 месеца в големи 15 hl използвани бъчви от славонски и френски дъб. Следва отлежаване 2 години в керамични амфори и няколко месеца в бутилка в избата.
Температура на сервиране: 14°-16°Съчетание с храна: идеално с тартар от телешко, червени печени или задушени меса, дивеч, зрели сирена.
Потенциал на съхранение: над 30 години