Бароло е червено вино, произведено в региона на Пиемонт в Северна Италия. Произведено е от Небиоло и често се описва като едно от най-великите италиански вина. И дори „Кралята на италианското вино“! Бароло е известно със своята сложност, твърда текстура и способност да се подобрява с възрастта. Виното трябва да отлежава най-малко 36 месеца след прибиране на реколтата и преди пускане на пазара, от които поне 18 месеца трябва да е в дъб. Когато периода на отлежаване е поне пет години преди пускане на пазара, виното може да бъде бутилирано като „ризерва“. Бароло „Мериаме“ се произвежда от 100% Небиоло от едноименното лозе „Мериаме“, едно от най-добрите „крюта“ на Сералунга. Тук, благодарение на идеалното изложение и характеристиките на почвата, се произвежда изключително грозде, което дава комплексно и елегантно вино, с изключителен вкус и с невероятен потенциал за стареене.
Цвят: красив наситен червен цвят, с оранжеви отблясъци.
Аромат: интензивен и комплексен букет, флорален и плодов, носът развива нотки на шипки и теменужки, зрели червени плодове и стафиди, в допълнение към шоколад и деликатни подправки на финала.
Вкус: великолепна структура и баланс, мощни, но елегантни танини, дълъг и устойчив финал
Отлежаване: Ферментацията протича в инокс, отлежава общо 38 месеца, от които 24 месеца в бъчви от славонски и френски дъб и 14 месеца в бутилка в избата. Температура на сервиране: 14°-16° Съчетание с храна: може да се комбинира перфектно с печено или задушено месо или отлежали сирена. Потенциал на съхранение: над 20 години.
Въпроси
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.