Langhe Rosso “Luvi” DOC -750ml

Ланге DOC е винарски регион в Пиемонт, Северна Италия. Известно е със своите вина, сирена и трюфели, особено с белите трюфели от Алба. Вината от апелацията  могат да бъдат червени, бели или розета, също така включва и пенливи вина.
Ланге Росо „Луви“ е специално вино от селекцията вина на Паоло Манзоне поради две причини. Първата е, че то носи името на жена му Луизела („Луви“ е галеното име на Луизела). Втората е, че етикетът на виното се сменя всяка година – Паоло избира картина на световен художник и тя се превръща в етикет на виното.
Но не само етикетът е различен – според реколтата съотношението на сортовете се променя и като резултат всяка година стилистиката на виното ще бъде различна.

 

46,90 лв.

253,26 лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Червено Вино
Изба Paolo Manzone
Държава Италия
Регион Langhe DOC
Област Ланге DOC
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта 2021
Сорт 40% Небиоло,30% Барбера и 30% Долчето
Алк. % 14,5%

Цвят: ярко рубиненочервено с аметистови отражения.


Аромат: Плодови нотки на череши, къпини и сливи допълнени с  нотки на кедър, виолетки и лаврово дърво, както и нюанси на шоколад и кафе.

Вкус:  на вкус е сухо и плътно, с кръгли, приятно меки, забележими танини и присъстващи аромати на тъмночервени плодове (особено сливи и череши). Финалът е приятно плодов.
 

Отлежаване: Ферментацията протича в инокс, отлежаването е за 12 месеца, частично във  френски дъб и частично в инокс.
Температура на сервиране: 14°-16°С
Съчетание с храна:  съчетава се прекрасно с всякакви видове задушени или печени меса, италианска паста и пикантни ястия. Чудесно със средноотлежали  сирена.
Потенциал на съхранение: над 10 години

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.