Район: VALDOBBIADENE
Изба Андреола

Андреола:
Просеко от Валдобиадене

Виж като Решетка Списък

Резултати 25-25 от 370

Настрой низходяща посока
Страница
на страница

Андреола е фамилна изба създадена и управлявана от Назарено Пола от 1984 г. Днес имението се управлява от сина на Назарено, Стефано Пола, който продължава традициите на Валдобиадене въвеждайки модерни технологии и визия.
Още Назарено Пола, бивш състезател по колездене, разбира, че най-доброто място за Просеко е Валдобиадене. След 1960 г., винатa от Просеко стават изключително модерни. Производителите се интересуват повече да правят количество, а не качество. И когато мнозина масово продават лозята си по трудните, почти недостъпни склонове и закупуват „лесни“ равнинни лозя в Тревизо и Конелиано, той купува истински „съкровища“.

Днес тези съкровища са почти всички под апелация лимитиран район Valdobbiadene DOCG. Това от своя страна позволява на сина на Назарено, Стефано да приложи напълно нов поглед към правенето на вино. За разлика от безличното, обикновеното вино от Просеко, той започва да прави „тероарно“ Просеко. Един масив, едно вино. Където виното е абсолютният израз на един труден тероар. 
Поради трудната достъпност на лозята, гроздоберът се извършва ръчно. Избата разполага с най-високо ниво на оборудване и се залага много на нежната преса и финия екстракт. Използват се само естествени дрожди и ферментацията протича при контролирана температура.

Днес Андреола е една от най-актуалните изби за Просеко. Уникалната философия, визия, високо качество спечелиха на избата едни от най-престижните награди във виното от авторитетни източници: Gambero Rosso, Falstaff, Wine Enthusiast, Vinous, Doctor Wine, Bibenda, James Suckling, Vitae AIS.

Най-доброто от Просеко Супериоре DOCG, плод на героично лозарство, характеризиращо се с изцяло ръчен труд в труднодостъпни лозя.

Стефано Пола, второ поколение собственик на Андреола

 

Андреола представена от BNK Wine Academy

 

 

 

Район:

Изба Андреола
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.