BIO Prosecco “XXIII Ai Boschi” - 750ml

„XXIII Ай Боски” е тероарно Просеко получено изцяло от органични лозя в микропроизводствената зона “Риве ди Сан Пиетро ди Фелето”. Виното е 100% подходящо за вегани.

Разгледайте още от категорията просеко.

Намалена цена 30,52 лв. Цена 35,90 лв.

183,12 лв. (6 x 750ml)
15% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Пенливо Вино
Изба Andreola
Държава Италия
Регион Valdobbiadene
Област Валдобиадене (Valdobbiadene DOCG)
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта N/V
Сорт 97% Глера и 3% Вердисо
Алк. % 11,5%

BIO Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG “XXIII Ai Boschi”

БИО Валдобиадене Просеко Супериоре DOCG “XXIII Ай Боски”

 

Тероарното Просеко “XXIII Ай Боски” е от едно лозе, което се намира в уникален екологичен район, където лозовите масиви се редуват с горска растителност. Парцелът е в близост до еко пътека, която е била любим маршрут на кардинал Анджело Ронкали, който в последствие е коронован за папа Йоан XXIII между 1958г.и 1963г. и остава в историята като „Добрия Папа“. Свързан е и с Бълагария – през 1934г. е ръкоположен за титулярен архиепископ на Несебър и през 1935г. води поклонническо пътуване на български католици в Рим като на 14 октомври ги представя на Папа Пий XI. През 1962 г. той предлага на Джон Кенеди и Никита Хрушчов да бъде техен посредник в разрешаване на Карибската криза. След това двамата политици му благодарят лично, а списание „Тайм“ го обявява за „Човек на годината“.
Подобно но този „силен“ папа, виното „Ай Боски“ е със силно изразена индивидуалност, пълно с енергия, необичйно тяло и характер.
Освен, „задължителния“ сорт Глера, в бленда участва и сорта Вердисо (3%), което внася допълнителни аромати, киселинност и сложност.

Виното е 100% подходящо за вегани.

Цвят: Светложълт цвят.
Аромат: Ободряващи аромати на пролетни цветя, цитруси и лек намек за мед и карамел.
Вкус: Вкусът е жив и освежаващ, с перфектна ефервесценция, богат на солени нотки и свежи цитрусови плодове.
Винификация: Вторичната ферментация е по метода “Шарма”. Изпозлват се селктирани в избата естествени дрожди.
Температура на сервиране: 6°-8°
Съчетание с храна: Гастрономично Просеко, иделано със стриди и миди, бели меса и млади сирена.
Потенциал на съхранение: до 3 години.

Андреола, Andreola

Валдобиадене, Valdobbiadene

Пенливо, Бяло, Sparkling

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.