Район: Trentino - Alto Adige
Изба Кастелфедер

Кастелфедер:

50 ГОДИНИ СТРАСТ.

50 ГОДИНИ ИНТЕНЗИВНА РАБОТА.

50 ГОДИНИ ТЕРОАРНИ ВИНА СЪС СПЕЦИАЛЕН ХАРАКТЕР.

Доброто лозарство изисква време.

50 години опит в лозарството, дисциплината и енергията в ръцете на три поколения от семейство Джованет са в основата на тази уникална история.

Виж като Решетка Списък

Настрой низходяща посока
на страница

От основаването на избата Кастелфедер от Алфонс Джованет през 1969 г., много неща са се променили. Портфолиото е разширено, производството е разширено, процеси в избата са модернизирани и пазарът на вината отдавана е излезнал не само от гранците на Алто Адидже*, но и на Италия. Въпреки промените и преминаването на винарната през три поколения, се наблюдава отлична симбиоза между традиция и пионерски дух, но и също така устойчивост, характерна за всеки силен семеен проект. „Ние сме на много добра точка в историята на Алто Адидже -можем да правим винен бизнес в неговата най-чиста форма. Сега от нас зависи да увеличим популярността на нашата винарна, постоянно да работим върху качеството на вината и да не губим фокус на традицията“, казват Инес и Иван Джованет, от последното поколение на фамилната изба. Днес семейство Джованет винифицира общо 70 хектара лозя. Приблизително 70% са бели сортове с концентрация на Шардоне, Пино Гриджо, Пино Бианко, Совиньон и Гевюрцтраминер Останалите 30% са червени сортове грозде - Лагрейн, Мерло, Кабарне, като на фокус е Пино Ноар. Въпреки новите предизвикателства, като изменението на климата, разширяването на пазара и новите тенденции във винарската индустрия, семейството успява да балансира между традицията и модерността с удивителна енергия и чувствителност. От поколения, основата е силна, защото в подхода за развитие, винаги са били избирани най-добрите места за отглеждане на грозде, както и подходящите сортове. По отношение на следващите поколения, наред с вичко друго има силни инвестиции в устойчивост и ясна посока – постоянстване в качеството.

* Трентино-Алто Адидже е автономен регион на Италия, разположен в северната част на страната. Този живописен регион е известен със страхотни ски курорти. Основната геоложка атракция на региона са Доломитите. През зимата хората идват тук да карат ски и сноуборд, а през останалите сезони туристите се наслаждават на термалнитe курорти и СПА центрове или да се разхождат из прекрасната пророда. Регионът е разделен на две самоуправляващи се провинции: италианоговоряща Трентино и немскоговоряща Алто Адидже. Първият е известен с невероятните си вина, а вторият със сладките ябълки. Посещението на Тренто може да донесе естетическо удоволствие. Разкошната му архитектура ви пренася в Ренесанса. Уютните Болцано и Брентано няма да оставят туристите безразлични. Замъкът Турес, най-високо разположеният замък в Европа, също си заслужава да бъде посетен. Модният курорт Мерано, разположен в красивата долина, заобиколен от лозя и маслинови горички, е сред най-популярните дестинации.

 

Район:

Изба Кастелфедер
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.