Lagrein “Vigna Villa Karneid”

Гроздето за това тероарно вино идва от едино лозе Виня Вила Карнейд близо до Салорно в най-южната част на Южен Тирол. Районът се слава като един с най-старите и най-традиционните по отношение на правенето на вино и отглеждането на грозде. 
Лагрейн е „Мощният посланик“ на Алто Адидже. Въпреки че е бил почти изчезнал, след края на 70-те години на миналия век, сортът не спира да печели сърцата на любителите на хубавото вино. Генетически той идва от кръстоска на Теролдего и Скиава , като любопитен факт е, че Теролдего сам по себе си произхожда от Сира. Но това е преди всичко местното вино, изпълнено с характер, което исторически има своите корени в Болцано и  впечатлява със своята кадифена пълнота и мека киселинност. Благородните, пикантни тонове са придружени от плодови горски плодове, свежи череши и теменужки. След отлежаване в дъб, Лагрейн разкрива своето елегантно, плътно присъствие.
„Виня Вила Карнейд“ Лагрейн се откроява със своята комплексност и уникален букет от аромати на черни горски плодове и теменужки.

45,90 лв.

247,86 лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Червено Вино
Изба Castelfeder
Държава Италия
Регион Trentino
Област Алто Адидже, (Alto Adige DOC)
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта 2019
Сорт 100% Лагрейн
Алк. % 13,5%

Цвят: Интензивен гранатово червен цвят.
Аромат: Комплексни нотки на горски плодове и виолетки.
Вкус: Меки танини, плътно тяло, балансирана киселинност, дълготраен завършек.

Отлежаване: Изцяло ръчен гроздобер, нежна преса, ферментация в неръждаема стомана за 10 дни, отлежаване в нови и използвани барици за 12 месеца. Барикът е дървена бъчва с вместимост точно 225 л.
Температура на сервиране: 14°-16°
Съчетание с храна:  
Съчетава се иделано с печено месо, барекю,  дивеч, месни ястия, отлежали сирена.
Потенциал на съхранение: До 10 години.

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.