Район: BORDEAUX
Изба Шато Пенен

Шато Пенен:
Пет поколения Сейнт-Емилион

Шато Пенен е едно малко бижу с изключителен тероар в сърцето на Бордо. Фамилната история започва с много страст, последователност, честност, скромност и силна визия за бъдещето. Вината са вълнуващи, различни и приятни – от най-традиционното Бордо Руж, минавайки през Мерло без сулфити, автентичен Каберне Фран от 80-годишни лозя, расов Малбек типичен за района, селекция от най-добрите масиви Мерло, отлежало в дъб и завършвайки с неповторимото Гран Крю „Ла Фльор“.
Виж като Решетка Списък

Настрой низходяща посока
на страница

Историята на избата започва през 1854 г., когато Луи Картерон закупува избата с прилежащите ѝ имоти. Дълги години в имението се отглежда не само грозде, но и други плодове. През 1964 г. Юбер Картерон, осъвременява избата с нова линия за бутилиране и с нови постройки. Синът му Патрик Картерон, пето поколение, поема избата през 1982 г., след като вече няколко години е направил име като изключителен енолог. Именно той слага край на производството на плодове в полза на лозята. Целта му е да се отдаде единствено на производството на качествено вино. Паралелно с развитието на лозите, Патрик започва да строи нови изби, където да отлежават вината. Днес Шато Пенен работи единствено и само с грозде от собствени лозя.
Годишното производство възлиза на 300 000 бутилки, от които 50% се консумират във Франция и 50% са за износ (Европа, Азия, Америка).

Ако можем да опишем с няколко думи Шато Пенен това ще бъдат - страст, последователност, честност, скромност и силна визия за бъдещето. Създадена през 1854 г. от Луи Картерон, днес Патрик Картерон продължава силната семейна традиция. Самият Патрик, запомняща се личност, винар, енолог, музикант и визионер е един от най-уважаваните и търсени производители в района на Бордо. Вината са вълнуващи, различни, приятни – от най-традиционното вино, минавайки през Мерло без сулфити, автентичен Каберне Фран от 80-годишни лозя, селекция от най-добрите масиви Мерло, отлежало в дъб и завършвайки с неповторимото Гран Крю „Ла Фльор“. И като нещо уникално за района, бордолезкия специалитет „клере“. Всяко вино ще бъде различно, интересно по свой собствен начин и добър пример за честно винопроизводство!

Патрик Картерон е лидер сред производителите в Сейнт-Емилион. А Шато "Ла Фльор Пенен" се превърна в истинска референция. Неговите вина са фокусирани върху неподправения плод, качеството на танините и свежестта.

Авторитетният каталог за вино "Бетан Десов"

 

Шато Пенен представена от BNK Wine Academy

 

 

 

Район:

Изба Шато Пенен
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.