Разходка из Бургундия с бели вина

Бургундия е сбор от уникални тероари! Един сорт, Шардоне, във всичките му Бургундски превъплъщения. От Шабли до Кот Шалонез, ние ще ви разходим из бялата Бургундия, събрана в един вълшебен кашон с бяло вино.

369,00 лв. Цена 434,12 лв.

Налично

Какво включва:

Chablis 1er Cru “Les Vaucopins” - 750ml
Chablis 1er Cru “Les Vaucopins” - 750ml

“Ле Вокопен” специално вино в селекцията вина на Албер Бишо от Шабли. Географски, Премие Крю “Ле Вокопен” се намира от дясната страна на река Серена и като тероар се доближава много до този на Гран Крю тероарите: южно изложение, стръмни склонове и наличие на много фосили.

Chablis AOC - 750ml
Chablis AOC - 750ml

Въпреки, че географски Шабли е част от Бургундия, това е уникален тероар отделен от голямото цяло. Тук Шардонето е Кралят! Този благороден сорт се влияе много от спецификата на мястото. Всяко Шабли носи по отчетлив начин всичко присъщо за района – древни почви, особен климат, човешко познание.
Кристална бистрота, светло жълт цят примесен със светло зелено говорят за силен характер, който избухва в минерална прецизност и финес. Автентично Шабли като за учебник.

Santenay AOC - 750ml
Santenay AOC - 750ml

Сантене се намира в най-южната част на Кот дьо Бон. Етимологически “santenay” идва от латинското “Santinae aquae” – “лековита вода”. Прекрасно място със забележителни СПА центрове и забележителни вина. Сантене е де факто съсед на Шасан-Монраше. За това белите вина от района са много сходни с тези на големия съсед, само че доста по-достъпни.

Montagny 1er Cru Chardonnay - 750ml
Montagny 1er Cru Chardonnay - 750ml

В сърцето на Кот Шалонез, лозята на Монтани образуват голям амфитеатър на склоновете заобикалящи четири села. В Монтани се отглежда само Шардоне. Според експертите, Шардоне от Монтани е пример за това какво е Шардоне от Бургундия. И то на добра цена.

Разгледайте другите ни предложения за шардоне.

Bourgogne “Secret de Famille” Chardonnay - 750ml
Bourgogne “Secret de Famille” Chardonnay - 750ml

„Секре дьо Фамии“ шардоне – фамилната тайна за правене на изключително Шардоне на добра цена. Ето я и нея – взема се грозде от селектирани парцели на Кот д’Ор. Лозята са в покрайнините на големи наименования като Сент-Обен, Мьорсо, Пулини-Монраше и малко в От-Кот. После виното се третира по същия начин както се прави едно Премие или Гран Крю – ограничен добив, внимателен ръчен гроздобер, отлежаване в дъб и много грижи. Вино за познавачи!

Bourgogne Vieilles Vignes de Chardonnay - 750ml
Bourgogne Vieilles Vignes de Chardonnay - 750ml

Шардоне от стари лозя се произвежда от 25 до 35-годишни лозя, разположени в Кот дьо Бон и От-Кот дьо Бон. Разнообразието на тяхното изложение и височина  позволява да се работи с мозайка от парцели. Това пък позволява да се постигне прекрасна ароматна сложност. Сериозната възраст на лозята дава на виното особено концентрирани аромати и типични сортови характеристики на едно изключително добро шардоне.

Разгледайте другите ни предложения за шардоне.

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.