Район: MONTALCINO
Изба Сиро Паченти

Сиро Паченти:
Емоционалните вина на Монталчино

Прецизност – всичко се прави в точния момент, съвместно с Ив Глоар от университета в Бордо, Джанкарло работи върху фенолната зрялост на Санджовезето. Елегантност – както при големите вина от Бордо, Джанкарло знае как да овладее мощта, да я усмири и одухотвори. Индивидуалност – „Ако искате да опитате вълнуващо вино, опитайте Сиро Паченти“ - това са думите на Антонио Галони, един от най- уважаваните винени експерти на Италия. Няколко поредни години различни вина на Сиро Паченти са включвани в 100-те най-добри на Италия. Няколко реколти на Брунело ди Монталчино Векие Вине и Премиум Брунелото “PS” получават внушителните 100 точки от различни винени критици.
Виж като Решетка Списък

Настрой низходяща посока
на страница

Избата Сиро Паченти е създадена през 1970 година. Носи името на създателя – Сиро Паченти. Земеделец, човек близо до природата, интуитивен лозар, същата година той купува икзлючителното лозе «Пелагрили», където в свежите, глинести почви на земята с изглед към Сиена, се отглежда Санджовезето, което дава славата на избата. Синът му Джанкарло Паченти поема управлението на избата през 1988 г. Преди това той учи енология в Бордо. Това ще се окаже определящо за философията и стила на вината на Сиро Паченти:

Прецизност – всичко се прави в точния момент, съвместно с Ив Глоар от университета в Бордо, Джанкарло работи върху фенолната зрялост на Санджовезето.

Елегантност – както при големите вина от Бордо, Джанкарло знае как да овладее мощта, да я усмири и одухотвори.

Индивидуалност – "Ако искате да опитате вълнуващо вино, опитайте Сиро Паченти" - това са думите на Антонио Галони, един от най-уважаваните винени експерти на Италия. Тази индивидуалност идва от различния подход на Джанкарло. По «бордолезки» той блендира Санджовезе от различни масиви, които се намират географски на различни места в Монталчино, за да може да постигне вкуса, екстракта и ароматната сложност, която според него отива най-много на едно хубаво Брунело.
Няколко поредни години различни вина на Сиро Паченти са включвани в 100-те най-добри вина на Италия. Няколко реколти на Брунело ди Монталчино Векие Вине и Премиум Брунелото “PS” получават внушителните 100 точки от различни винени критици.

На 1 Декември 2019 година, Брунело ди Монталчино Сиро Паченти получава отново 100 точки и е избрано за най-доброто вино в света за 2019 г. от най-влиятелния в момента винен критик Джеймс Съклинг.

Лидер сред младото поколение производители...

Робърт Паркър, винен критик и главен редактор на бюлетина The Wine Advocate.

 

Район:

Изба Сиро Паченти
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.