Сарпа Оро ди Поли е грапа получена от джибрите на Мерло и Каберне Совиньон от района на Венето. „Сарпа“ на местния диалект значи именно „джибри“. Преди да се пусне на пазара, грапата се съхранява в избата на „Героите“ - историческото място за отлежаване на Поли, където се пазят над 4000 бъчви пълни със златна течност.
Сарпа Оро ди Поли
Sarpa Oro di Poli
Характеристики
Сарпа Оро ди Поли – притежаваща чара и елегантността на Малайски тигър
Грапа Сарпа Оро ди Поли е изключителна грапа, отлежала в дъбови бъчви и търпеливо съхранявана в подземните изби на дестилерията поли.
Както името го подсказва, течността е със златен цвят и много сложни и богати аромати – екзотични плодове, ванилия, бадем и препечени лешници.
Тази фина грапа е направена от джибрите на благородните сортове грозде Мерло и Каберне, които са известни със своите плодови и пикантни аромати. Дестилацията се извършва в медни колони по стара занаятчийска традиция, което води до особено чист и гладък спирт. Отлежаването се извършва в 225-литрови френски дъбови бъчви, което придава на Сарпа Оро неповторима дълбочина и елегантност. Отлежаването в бъчви осигурява фини нотки на ванилия, подправки и сушени плодове, които се съчетават хармонично с естествения плодов вкус на дестилата.
Първична суровина: гроздови джибри от Мерло и Каберне Совиньон
Метод на производство: занаятчийска дестилация на меден казан. Отлежава за 4 години в дъбови бъчви.
Сервиране: при температура 18/20°C в чаша с форма на лале
Опаковка: метален тубус
