Сарпа Оро ди Поли „Биг Мама“ е грапа получена от джибрите на Мерло и Каберне Совиньон от района на Венето. „Сарпа“ на местния диалект значи именно „джибри“. Преди да се пусне на пазара, грапата се съхранява в избата на „Героите“ - историческото място за отлежаване на Поли, където се пазят над 4000 бъчви пълни със златна течност.
Sarpa Oro di Poli Big Mama
Сарпа Оро ди Поли „Биг Мама“
Характеристики
Сарпа Оро ди Поли – притежаваща чара и елегантността на Малайски тигър
Грапа Сарпа Оро ди Поли е изключителна грапа, отлежала в дъбови бъчви и търпеливо съхранявана в подземните изби на дестилерията поли.
Както името го подсказва, течността е със златен цвят и много сложни и богати аромати – екзотични плодове, ванилия, бадем и препечени лешници.
Тази фина грапа е направена от джибрите на благородните сортове грозде Мерло и Каберне, които са известни със своите плодови и пикантни аромати. Дестилацията се извършва в медни колони по стара занаятчийска традиция, което води до особено чист и гладък спирт. Отлежаването се извършва в 225-литрови френски дъбови бъчви, което придава на Сарпа Оро неповторима дълбочина и елегантност. Отлежаването в бъчви осигурява фини нотки на ванилия, подправки и сушени плодове, които се съчетават хармонично с естествения плодов вкус на дестилата.
Първична суровина: гроздови джибри от Мерло и Каберне Совиньон
Метод на производство: занаятчийска дестилация на меден казан. Отлежава за 4 години в дъбови бъчви.
Алкохолно съдържание – 40%
Разфасовка: 3000 мл
Сервиране: при температура 18/20°C в чаша с форма на лале
Опаковка: метален тубус
