Район: BORDEAUX
Изба Шато „Трите Кръста“

Шато „Трите Кръста“:
Единствен по рода си тероар

През 1712 г. три кръста са издълбани на свода на винарната, за да засвидетелстват за дългата винена история на Шатото. През 1995 година Патрик Леон - легенда в света на виното, закупува имението. Избата е кацнала на 86 метра надморска височина върху най-високото варовиково плато на района. Гледката, която се разкрива пленява - лозята, малките долчета, типичните могили за Фронсак, или както често го наричат жирондинската Тоскана. Почвата е съставена от типичната „моласа от Фронсак“ – хилядолетни наноси върху варовикови скали, което създава възможно най-добри условия за отглеждане на кралския сорт Мерло и на Каберне Фран.
Виж като Решетка Списък

374 Резултата

Настрой низходяща посока
на страница

През 1712 г. три кръста са издълбани на свода на винарната, за да засвидетелствуват за дългата винена история на Шато Трите Кръста. Имението е кацнало на 86 метра надморска височина върху най-високото варовиково плато на района. Гледката, която се разкрива пленява – тук са лозята, малките долчета, типичните могили за Фронсак, или както често го наричат жирондинската Тоскана, която привлича всички.

Глиненото плато, което е съставено от типичната „моласа от Фронсак“ – хилядолетни наноси, почива върху варовикови скали, които често пропускат води до повърхността. Това дава възможно най-добри условия да се отглежда кралския сорт Мерло, но и Каберне Фран, което е една пета от масивите. Втората важна година е 1995, годината, в която семейството на Патрик Леон закупува имението. Патрик Леон е легенда в света на виното творил вина икони за Алекси Лишин, „Шато Мутон Ротшилд“, „Опус Уан“ в Калифорния и „Алмавива“ в Чили. Правилното имение попада в правилни ръце. И така започва новата история на имението.

…През 1712 г. три кръста са издълбани на свода на винарната, за да засвидетелстват за дългата винена история на Шато Трите Кръста.

Извлечение от архива на избата.

 

Район:

Изба Шато „Трите Кръста“
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.