Цвят: Тъмночервен цвят, приближаващ се до черното.
Аромат: Експресивни аромати на сушена ягода, шоколад и мокър камък.
Вкус: Свежа и жива първа атака, следва усещане за зрял плод – черна череша и боровинки, прескачайки до елегантния финал. Баланс и хармония между танини и плод, между сочност и сила.
Гроздобер: Изцяло ръчен, в малки касетки.
Винификация: Всеки сорт се винифицира отделно в малки иноксови ферментатори и в малки дъбови бъчви с управление на температурата. Дълъг, контролиран, ферментационен процес с цел получаване на повече екстракт.
Отлежаване: Виното отлежава в нови бъчви за 24 месеца.
Температура на сервиране: 15°-17°
Съчетание с храна: Най-добро с крехки филета, агнешко, пилешко, свинско или гъбни ястия.
Потенциал на съхранение: 15-20 години.