Празнична селекция от Шампанско

“Не мога да живея без Шампанско“, казвал Наполеон и замахвал да „сабрира“ поредната бутилка със сабята си. И ако перифразираме френския монах Периньон, с този кашон вие ще можете да „пиете звезди“. Едно от най-вълнуващите преживявания с легендарната изба, Билекар-Салмон.

860,00 лв. Цена 1011,77 лв.

Налично

Какво включва:

Brut Réserve - 750ml
Brut Réserve - 750ml

Има вина, които се превръщат в емблема, легенда, институция. С огромно историческо значение за Билекар-Салмон е техният Брут Резерва. Шампанско, което присъства във винените менюта на най-добрите ресторанти по света. Билекар-Салмон Брут Резерва нон винтидж (без указана реколта) шампанско, което очарова с минимализма на мехурчетата, финес, елегантност и завършеност. Прекрасните нежни аромати идват от дългият процес студена ферментация. Щедрият гастрономичен вкус от най-доброто грозде, виненото усещане от опита, визията и възможностите на производителя. Съотношението на сортовете не е променяно последните 50 години. Докато броят на обожателите расте постоянно!

Вижте още предложения за шампанско.

Brut Nature Zéro Dosage - 750ml
Brut Nature Zéro Dosage - 750ml
Чисто и естествено. Брут Натюр шампанско е с “дозаж” или остатъчно съдържание на захар под 6 грама на литър (между 0 и 6 грама), характеризира се с по-ниско ниво на сладост. Изключителен пример за такова шампанско е Билекар-Салмон Брут Натюр. Иновативният стил на Билекар-Салмон Брут Натюр се състои в създаването на дискретен и балансиран чар на трите сорта грозде на Шампан. При “дозажа” не се добавя абсолютно никаква захар.
Brut Réserve Rosé - 750ml
Brut Réserve Rosé - 750ml

Билекар-Салмон Розé е водещото шампанско на избата, истинският флагман. Розето е създадено в края на 50-те години на миналия век от бившия изпълнителен директор Жан Ролан-Билекар, който е търсил да постигне идеалното шампанско за всяко време на деня и за всеки. Може би най-добре би било да чуем какво казват експертите за най-романтичното розово шампанско… Виненият гуру Робърт Паркър казва за Билекар-Салмон Розé: “Това превъзходно шампанско се превърна в моя първи избор на розé от Шампан, защото е толкова последователно … и добро.” Друг критик Вилфред Уонг отива по-далеч: “Това би могло да бъде виното, което бих избрал ако трябваше да ме заточат на пустинен остров.”

Разгледайте още от предложенията ни за розе.

Brut Sous Bois - 750ml
Brut Sous Bois - 750ml
Завладяващо и оригинално. Единствено по рода си кюве, изцяло винифицирано в дъб и направено от трите сорта грозде типични за Шампан. Пример за тотално овладяване на изкуството на блендирането. Шампанско, което носи в себе си целия дух на този славен район!
Blanc de Blancs Grand Cru - 750ml
Blanc de Blancs Grand Cru - 750ml

Това кюве от 100% Шардоне е плод на двугодишен бленд и разкрива всички сортови специфики и пластове. Комплексност, усещане за вино от първокачествен масив и изненадващо свеж финал ни карат да мечтаем и желаем пак да го опитаме. Шампанско за просветени.

Вижте още предложения за шампанско.

“Vintage” Extra Brut 2013 - 750ml
“Vintage” Extra Brut 2013 - 750ml

Вълнуващо и съблазнително! Еклектично Шампанско, където Пино Ноар от селектирани парцели доминира, подкрепен от елегантността и финеса на Шардоне от Кот де Блан – ключово място в Шампан за този сорт. При дозажа не се добавя захар. 2009 година е изключителна за Шампан. Според винените критици, най-добрата година в историята на района. Както казва Том Стивънсън, съавтор на Световната енциклопедия на шампанското и пенливото вино, “Вината от тази реколта са толкова фини и съсредоточени, невероятно продължителни, с голяма точност, чистота и интензивност и едва забележима тежест.” Със сигурност Билекар Салмон Винтидж 2009 Екстра Брут е прекрасно попадение за вашата селекция.

Вижте още предложения за шампанско.

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.