Същността на Франчакорта

Франчакорта е една от най-дълбоко пазените тайни при пенливите вина. “Италианското шампанско”, най-качественото “спуманте” на Италия, малка област с малки изби, които правят неповторими вина, красив район където уникалното познание за правенето на вино с мехурчета намира своя нов дом.

Нашите експерти ви препоръчват 5 различни вина, които ще споделят с вас същността на Франчакорта…

375,00 лв. Цена 441,18 лв.

Налично

Какво включва:

Brut "Cuvée Real" - 750ml
Brut "Cuvée Real" - 750ml x 2

„Кюве Реал“ е „кралски“ елегантна, свежа и жизнена Франчакорта, характеризираща се с приятни плодови и флорални аромати. Произведена е от два сорта Шардоне и Пино ноар. Виното е представително за избата, направено чрез смесване на различни реколти вина с това от най-новата реколта, което позволява „фина настройка“ за постигане на един и същ стил, който отразява философията на производителя.

Essence Satèn 2018 - 750ml
Essence Satèn 2018 - 750ml

Satèn (коприна на Италиански) е уникална категория пенливо вино за района на Франчакорта получено по класическа технология. Както името издава, вината „Сатен“ се отличават от другите пенливи вина на този уникален регион със своя мек, кремав и нежен вкус. Това се определя от използването само на Шардоне и добавянето на по-малко захар в ликьора преди вторичната ферментация. Като резултата получаваме „шампанизирано“ вино с по-малко налягане (5 бара вместо традиционните 6), по-нежни и фини мехурчета, кремав и изтънчен вкус.

Франчакорта "Есанс Сатен“ 2018 е вино с указана реколта и това е гаранция, че е отлежало минимум 30 месеца в бутилка „сюр ли“ (заедно с дрождите) за още повече минимализъм на мехурчетата и фин вкус.

Essence Rosé 2017 - 750ml
Essence Rosé 2017 - 750ml

Франчакорта "Есанс" Розé 2017 от Антика Фрата побира в себе си цялата елегантност на Франчакорта и перфектният израз на необикновен тероар. Бленд от Пино Ноар и Шардоне, който отлежава 42 месеца върху фини утайки в бутилка.

„Есанс“ Розе е смела крачка на Антика Фрата към едно вино на бъдещето, където удоволствието и лекота на пиене срещат комплексност и сериозна структура.

Разгледайте още от предложенията ни за розе.

"Essence Nature" dosaggio zero 2016 - 750ml
"Essence Nature" dosaggio zero 2016 - 750ml

„Зеро дозаж“ технологията при пенливите вина е съвременен подход, при който преди стартирането на вторичната ферментация не се добавя захар при експедиционния ликьор.

Пенливите вина „зеро дозаж“ са все по-ценени, не само защото са по-малко калорични, но и защото според винените ентусиасти, „мехурчетата“ получени по този начин са най-фини и изискани, а вината са най-автентичния израз на тероара, от който произхожда гроздето.

"Есанс Натюр" зеро дозаж 2016 е пример за тероарна Франчакорта, която по възможно най-чист и директен начин разкрива всички нюанси, аромати и вкусове присъщи на района.

Quintessence 2015 - 750ml
Quintessence 2015 - 750ml

Антика Фрата Франчакорта "Куинтесанс" 2015 е „квинтесенциалното“ вино на района – съвършения израз на един вълнуващ, изключителен тероар. Единствено по рода си вино за медитация и размисъл, което носи нова емоция с всяка една чаша. Вино за специални случаи, специални моменти и специални хора.

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.