Район: FRIULI
Изба Волпе Пасини

Волпе Пасини:
Сърцето на Фриули

Разположена в сърцето на защитения географски район „Коли Ориентали ди Фриули“ Волпе Пасини е една от най-старите винарни на североизточна Италия. „Пионери“ в правенето на вина, които започват да носят славата на Фриули в Италия и по света. Понастоящем 50% от вината на избата се продават в Италия и 50% за износ, 60% бели вина и 40% червени. Днес Волпе Пасини продължава да бъде една от най-реномираните изби на Фриули - безкомпромисен гарант за спазване на традициите, разпространението на Фриуланската култура и за високото качество на вината.
Виж като Решетка Списък

Настрой низходяща посока
на страница

Разположена в сърцето на защитения географски район „Коли Ориентали ди Фриули“ Волпе Пасини е една от най-старите винарни на Североизточна Италия. Историческата Вила, която се намира в собствеността е приютявала Италианското Кралско Семейство, както и други важни исторически особи. Разположено върху 20 000 кв.м площ, имението побира в сърцето си избата и офисите, както и парцели лозя от Рибола Джала. Знаково вино за избата. Документи от 17 век свидетелстват за винопроизводството, като една от дейностите на имението. До средата на 20 век, освен лозарство, се развиват и други земеделски дейности. След това обаче, имението поема в посока развиване на качествено лозарство и винопроизводство и се превръща в една от първите изби „пионери“ в правенето на вина, които започват да носят славата на Фриули по Италия и по света. Понастоящем 50% от вината на избата се продават в Италия и 50% за износ, 60% бели вина и 40% червени.

Днес Волпе Пасини продължава да бъда една от най-реномираните изби на Фриули. А това е така, защото се явява като безкомпромисен гарант за спазване на традициите, разпространение на Фриуланската култура и за високо качество на вината, които тя произвежда.

Совиньон Блан се съчетава блестящо със стриди. И този от историческото имение Волпе Пасини във Фриули в североизточна Италия може лесно да се сравни с най-добрите вина от долината на Лоара. Посадъчният материал на Совиньон в имението всъщност е дошъл от Лоара.

Шери Ирене Вирбила, винен критик и журналист от вестник "Лос Анджелис Таймс"

 

Район:

Изба Волпе Пасини
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.