Фириато Пазители на Автентичния Тероар

Фириато определят себе си като „пазители на винените съкровища“ на Сицилия. В тази кутия „Сицилиански премиум вина“ ще откриете три от най-добрите островни вина. „Хармониум“ – съвършено Неро д‘Авола, хармонично вино, бленд от три различни като качества масива от стари лозя, „Рибека“ – вино направено от Периконе, древен сорт, който Фириато спасяват от изчезване и „Камелот“ – име игра на думи от Каберне и Мерло, сицилиански „Бордо бленд“, който загатва за огромния потенциал на сицилианския тероар да прави велики вина. Кутия „Сицилиански премиум вина“ ще бъде идеалния подарък за тези, които жадуват за нови хоризонти и приключения в търсене на съвършеното вино.

180,00 лв.

Налично

Какво включва:

Harmonium DOC - 750ml
Harmonium DOC - 750ml

“Хармониум” е една от ярките звезди на сицилианското винопроизводство. Това е „крюто на крютата“ на Неро д‘Авола. Създадено от три различни клона на този автентичен сорт, засадени в три различни парцела с подбрани почви и климат. Гроздето от трите „сингъл винярд“ лозя се берат по различно време и се винифицират по различно време, отделно едно от  друго, преди финалният бленд, от който се ражда това „иконично“ вино. Редовен абонат на най-високите отличия от най-авторитетните критици.

Ribeca Perricone DOC - 750ml
Ribeca Perricone DOC - 750ml

“Рибека” е едно от трите „култови“ вина на избата. Благодарение на Фириато, този древен и местен сорт Периконе, е спасен от изчезване. Днес той се отглежда в имението на Пианоро Чудия. Мястото е много ветровито, почвата много суха, идеални условия за сорта. Получава се вино, което има единствен по рода си характер, чисто, топло и сочно, елегантно с вкусове и аромати, които не можем да намерим в друго вино.

Camelot DOC - 750ml
Camelot DOC - 750ml

Френска елегантност изразена от сицилиански тероар. „Камелот“ е резултат от над 20 годишно търсене на най-доброто място в Сицилия за Мерло и Каберне Совиньон. Лозята на Балио Сория, които са на 120 метра над морското ниво се оказват изключително подходящи за двата бордолезки сорта. Богата на мергел почва задържа влагата през най-топлите месеци и по този начин благоприятства за баланса между нивата на захар в узрял плод и неговите полифеноли, което е трудно постижимо в горещ климат. Днес „Камелот“ е култово вино, необикновена сицилианска интерпретация на „Бордо бленд“, богата, сочна, вълнуваща, завладяваща и благородна, като чудната и вечна легенда, от която черпи вдъхновение за името си.

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.