Дуро е най-старият и един от най-важните винарски региони в света. Намира се в Североизточна Португалия, в рамките на басейна на река Дуро, заобиколен от скалисти планини, които създават много специфична почва и климатични характеристики.
Различните надморски височини, слънчевите експозиции и разнообразието от сортове грозде са условия за отглеждане на отлично грозде, от което се произвеждат вина с високо качество.
Цвят: Бледо кехлибарен цвят.
Аромат: Това порто притежава изтънчен, комплексен аромат и характер
Вкус: В устата е елегантно и много сложно, очарователна дължина на вкуса, с нотки на слива и портокал, но също и орехи и бадеми, което води до отличен финал.
Винификация: Беритба през месец септември - октомври. Изцяло ръчен гроздобер и транспортиране в малки касетки. Ферментацията протича при контролирана температура, мацерацията се случва при температура 28-30⁰C.
Отлежава в обработени бъчви, средно за около 20 години преди бутилиране. Общия обем бутилки произведени годишно е около 3 500 бр.
Температура на сервиране: Да се сервира на стайна температура или леко охладено - около 10 ⁰C
Съчетание с храна: Подходящо за вегетарианска диета.
Това 20 годишно порто се превръща във ваш отличен партньор в случаите, когато сте в настроение за добра пура или лек десерт.
Потенциал на съхранение: 15 години и повече.