Rosso Quater Vitis - 750ml

Куатер Витис е Сицилия в чаша! Бленд от Периконе, Неро д‘Авола, Фрапато и Капучо от Етна отглеждани в имението Пианоро Чудиа и Нерело Капучио от вулкана Етна. Преди блендирането всяко вино ферментира и отлежава отделно в американски и френски дъб. Топло и очарователно средиземноморско вино, с царствена елегантност и вкусове – сочни, възхитителни и гладки. Перфектна атвентична симфония на четирите най-добри червени сорта на Сицилия!

33,90 лв.

183,06 лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Червено Вино
Изба Firriato
Държава Италия
Регион Sicilia
Област Сицилия - Тере Сичилиане IGT (Terre Siciliane IGT )
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта 2014
Сорт Периконе, Неро д‘Авола, Фрапато и Нерело Капучио от Етна
Алк. % 14%

Rosso “Quater Vitis” blend of 4 red grapes: Perricone, Nero d’Avola, Frappato & Nerello Cappuccio dell Etna

Росо “Куатер Витис” бленд от 4 червени сорта: Периконе, Неро д’Авола, Фрапато & Капучио от Етна

 

Цвят: Жив, интензивен червен цвят с лилави отенъци.

Аромат: Плодови аромати на череши, напоени с алкохол, касис и боровинки, които се редуват с нотки на шоколад, пипер, тютюн.

Вкус: Плътен и гъст, съблазнителен, с обемно плодово тяло и жива, мощна киселинност, подкрепени от благородни, изключително фини, меки и галещи танини.

Отлежаване: Ферментация в съдове от неръждаема стомана при контролирана температура от 24°-26°C. След това отлежава 10 месеца във френски и в американски дъбови бъчви и 5 месеца в бутилка.

Температура на сервиране: 16°-18°

Съчетание с храна: Бекон, печено свинско, печени пълнени сардини, риба тон и домати, месо, кюфтета, риба меч с домати и каперси, ребра на барбекю, силни сирена като пекорино.

Потенциал на съхранение: Над 10 години

Фириато, Firriato

Сицилия, Sicilia

Червено, Red

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.