Куатер Витис е Сицилия в чаша! Бленд от Периконе, Неро д‘Авола, Фрапато и Капучо от Етна отглеждани в имението Пианоро Чудиа и Нерело Капучио от вулкана Етна. Преди блендирането всяко вино ферментира и отлежава отделно в американски и френски дъб. Топло и очарователно средиземноморско вино, с царствена елегантност и вкусове – сочни, възхитителни и гладки. Перфектна атвентична симфония на четирите най-добри червени сорта на Сицилия!
Периконе, Неро д‘Авола, Фрапато и Нерело Капучио от Етна
Алк. %
14%
Описание
Rosso “Quater Vitis” blend of 4 red grapes: Perricone, Nero d’Avola, Frappato & Nerello Cappuccio dell Etna
Росо “Куатер Витис” бленд от 4 червени сорта: Периконе, Неро д’Авола, Фрапато & Капучио от Етна
Цвят: Жив, интензивен червен цвят с лилави отенъци.
Аромат: Плодови аромати на череши, напоени с алкохол, касис и боровинки, които се редуват с нотки на шоколад, пипер, тютюн.
Вкус: Плътен и гъст, съблазнителен, с обемно плодово тяло и жива, мощна киселинност, подкрепени от благородни, изключително фини, меки и галещи танини.
Отлежаване: Ферментация в съдове от неръждаема стомана при контролирана температура от 24°-26°C. След това отлежава 10 месеца във френски и в американски дъбови бъчви и 5 месеца в бутилка.
Температура на сервиране: 16°-18°
Съчетание с храна: Бекон, печено свинско, печени пълнени сардини, риба тон и домати, месо, кюфтета, риба меч с домати и каперси, ребра на барбекю, силни сирена като пекорино.
Потенциал на съхранение: Над 10 години
Фириато, Firriato
Сицилия, Sicilia
Червено, Red
Въпроси
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.