Rivarossa Venezia Giulia IGT - Jeroboam 3.0l

Исторически бленд от едноименния масив „Ривароса“, съставен от Мерло и Каберне Совиньон. Характеристиките на почвата, където има наличие на доста глина са идеални и за двата сорта. Не случайно името на масива загатва за това „рива роса“ – „червен бряг“. Гроздето се бере ръчно, после двата сорта се винифицират отделно. Първата реколта Ривароса е бутилирана през 1968 година. От тогава това е един от най-обичаните в Италия и по света „Бордо бленд“ от Фриули.

299,90 лв.
Информация
Тип вино Червено Вино
Изба Schiopetto
Държава Италия
Област Венеция Джулия IGT (Venezia Giulia IGT)
Информация
Разфасовка Jeroboam 3.0l
Реколта 2017
Сорт Мерло и Каберне Совиньон
Алк. % 15%

“Rivarossa” Venezia Giulia IGT

“Ривароса” Венеция Джулия IGT

 

Цвят: Ярък рубинен червен цвят.

Аромат: Много примамлив и приятен аромат с нотки на черна череша и малки червени плодове, допълнени от подправки и нотки на тютюн, сладник и черен пипер.

Вкус: Кадифено и балансирано със зрели и елегантни танини. Виното очарова с приятна свежест и киселинност, което прави финала жив и пикантен.

Отлежаване: Ферментация в големи дъбови бъчви за 15 дни при контролирана температура от 25°C. След това отлежава 15 месеца в 225 и 500 литрови дъбови бъчви както и 12 месеца в бутилка.

Температура на сервиране: 16°-18°

Съчетание с храна: Идеално с гриловано бяло месо и дивеч, както и с отлежали сирена. Елегантността и хубавата киселинност на виното го правят чудесно за ястия с октопод.

Потенциал на съхранение: Над 15 години

Скиопето, Schiopetto

Венеция Джулия, Venezia Giulia

Червено, Red

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.