Хронолигия на един шедьовър
13 юни 1995 г.: Джакопо Поли посещава най-престижното Шато на Пойак – Шато Лафит-Ротшилд, във Франция и мечтае да дестилира гроздовите джибри на световноизвестното вино.
18 октомври 2007 г.: Поради няколко препятствия мечтата изглежда неосъществима, но смелостта, постоянството и страстта решават трудностите. След 12-годишна „обсада“, вратите на старото Шато най-накрая се отварят и Джакопо може да влезе, за да подготви гроздовите джибри за транспортиране.
23 и 31 октомври 2007 г.: Гроздовите джибри се превозват от Шатото в Пойак до дестилерията в Скиавон със специализиран транспорт. Четирима шофьори пътуват цяла нощ, за да осигурят максимална свежест на суровината.
24 – 25 октомври 2-3 ноември 2007 г.: Андреа и Якопо се захващат за работа: историческият дестилатор е готов за действие. За първи път в историята на Грапата, най-добрите френски гроздови джибри се дестилират в Италия.
29 април 2008 г.: След шест месеца отлежаване в съдове от неръждаема стомана, дестилатът е оставен да отлежи в подземните изби на дестилерията.
13 юни 2016 г.: След 21 години търпеливо чакане мечтата се сбъдва: първата партида Poli La Première е бутилирана. Резултатът е величествено и тържествено бренди, което запазва вкусовете на класическия Бордо бленд като ги смесва с чиста венецианска страст.
Ла Премиер - Eau-de-vie от френски гроздови джибри
La Première - Eau-de-vie from French grape marc
Характеристики
Дестилат от гроздови джибри на най-престижното Премие Крю на Пойак – Шато Лафит-Ротшилд, грижливо съхраняван за 8 години в подземните изби на Поли. Дестилирано на пара.
Ароматът му напомня за пищна ароматна кошница със зрели и сочни плодове, марципан, сушени и захаросани плодове.
Първична суровина: гроздови джибри от Мерло, Каберне и Пети Вердо от Шато Лафит-Ротшилд Метод на производство: дестилиране на пара
Сервиране: при температура 18/20 °C в чаша с форма на лале
Опаковка: дървена кутия
